Сидеров поиска имунитета на Хафъзов заради речта му

Елица Мартинова 14 февруари 2014 в 10:45 4615 8

Волен Сидеров

Снимка БГНЕС

Прокуратурата, в някои случаи, е много бърза, сега е видим дали ще реагира на това очебийно антибългарско и антидържавно изказване. Би трябвало да реагира и да се поиска имунитетът на Хюсеин Хафъзов, заяви в кулоарите на парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Повод за апела на националиста стана изявление на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, след като парламентът не позволи агитацията на турски. В изказването си депутатът заяви, че "ще върви по пътя" на Осман Калъч, Ахмет Давутоглу от село Искра, на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Той спомена имената в контекста на твърдението си, че има български граждани, които са били разстрелвани и репресирани в името на демокрацията.

Час след изказването на Хафъзов обаче Волен Сидеров представи справка, според която Хафъзов умишлено е използвал имената на Давутоглу заради съвпадението с тези на турския външен министър, за да провокира депутатите.

"Лицето Давутоглу от село Иглика, Шуменско, роден 12-а година, между 42 и 49 г. е преподавател и ръководител на духовно училище в Шумен и 49 г. заминава за Турция, където е починал през 83 г. Това лице нито е репресирано, нито е било в затвора, просто е копирал името на това лице, защото съвпада с това на външния министър на Турция Ахмет Давутоглу, само че лъже, че това е пример на човек, който, едва ли не, е лежал и е бил преследван за религиозни убеждения", категоричен бе Сидеров.

По думите му друга от личностите - Осман Калъч е бил осъден за шпионаж пред 1946 г., екстрадиран в Турция, където е изградил политическа кариера като съветник на трима турски президенти.

"Г-н Хафъзов даде за пример в живота си един осъден за шпионаж и един, който изобщо не е бил осъждан. С две думи - за него пример са хора, които или са извършвали. Ако дава за пример участници в терористични групи или хора, работили за чужда държав, прокуратурата трябва да се сезира", каза Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки