Шефът на СОС: Кметовете на ДБ не се справят добре

Фирмата за ремонт на жълтите павета, за която Фандъкова е толкова критикувана, е избрана от кметове на Демократична България да поддържа улици в районите им, заяви Георгиев

OFFNews 25 април 2023 в 08:17 3572 6

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Не са водени разговори с мен да се кандидатирам за кмет на София, каза Георги Георгиев

Измамно е усещането, че ремонтите в София зачестяват с наближаването на местните избори. Ремонтите са чакани от хората и без съмнение създават неуредици по време на дейностите, но след това резултатите са удовлетворяващи за всички. 

Това коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по БНТ. 

Той коментира и ремонта на тротоарите в кварталите. Всички колеги, освен Борис Бонев, подкрепихме най-мащабната инвестиционна програма за изграждане на тротоари в София. Създадохме много ясна верига за отговорност, за да няма ремонт на ремонта. Една трета от парите се предоставят за пряко управление на районните кметове", каза още той. Посочи, че има задължителен стандарт за това как трябва да изглеждат настилките в центъра, периферията и крайните квартали. 1/3 от средствата за ремонт на тротоарите пък са през районните кметове, което гарантира още по-добър контрол на качеството, акцентира Георгиев. 

Според него е рано да се говори за кампания за местния вот, тъй като има много ежедневни проблеми за решаване.

"Емблемата са вътрешните градски рингове. Виждате какво се случва на "Филип Кутев", работи се много усърдно, по "Тодор Каблешков", това са градските рингове, които променят града, инфраструктурата му. Да не забравяме, сякаш свикнахме, с разширението на метрото. 52 км. метро, цял подземен град, не се гради лесно. Надявам се наша гордост да бъде обновяването на тротоарите в кварталите", заяви Георги Георгиев. 

Не са водени разговори с мен да се кандидатирам за кмет на София. На колегите им е лесно да говорят за събития, които предстоят след месеци, защото нямат текуща работа. Аз се опитвам да върша моята по добър начин, каза още Георгиев. Нямаме проблем с кандидатите за кмет на София, допълни той. 

Половин София се управлява от кметове на Демократична България. Моята оценка е, че се справят зле. Красно село, Слатина, Оборище, Лозенец, в които живеят над 300 000 граждани, кметовети им не изградиха нито една детска градини, каза Георгиев. А пари има, осигурени от програмата на кмета Йорданка Фандъкова, допълни той. 

Фирмата, за която толкова е критикувана за жълтите павета, е избрана от кметове на ДБ да поддържа улици в кварталите, каза още Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

6

Mariana Lazova

25.04 2023 в 17:13

Sofianzi nyama da se hvanat na iztarkanite vi opiti da prehvarlyate vinata ot bolonata glava na zdravata.Ne na nekompetentnoto upravlenie na GERB!Ne na Bonev za kmet na Sofiya!.PodkrepyamTraikov za kmet zastoto sledya rabotata mu-moje i znae i go e dokazal.

1042

5

danvan

25.04 2023 в 10:26

мутри викат дръжте мутрите - безценно.

805

4

cdk23

25.04 2023 в 09:21

Малко крадат не се вписват в пейзажа :).
Конфликт на интереси за 280лв. смешна работа.

4638

3

Того

25.04 2023 в 09:16

"Офнюз", надявам се това да е някакво недоразумение, и да не означава, че сте се продали на Баце. Нима написалия тази статия не знае кой държи мнозинството в общинския съвет и от колко години ГЕРБ управляват столицата!

8959

2

Станчо Панса

25.04 2023 в 09:07

Аз пък съм доволен от нашия кмет и отново ще гласувам за него. Гербаджийката преди него нищо не вършеше.

-1650

1

ob1

25.04 2023 в 08:58

Защо се дава трибуна на простотиите на ***************? Сега ДБ били избрали фирмата за ремонта на жълтите павета. Ей така, еднолично, щото те видите ли вземат решения независимо и щото имат 99% гласове в СОС и кметът е техен. Б@си плитките лъжи.
Утре какво ще разкрие? Как Христо Иванов лично е виновен за смешния "ремонт" на Графа, а Мирчев е саботирал иначе невероятното качество на настилката на Витошка?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика