''Съжалявам, просто съжалявам''. Бойко Рашков се извини на водещите от bTV

Стори ми се, че това не е журналистика, каза още вътрешният министър

OFFNews 18 май 2021 в 21:18 32589 3

"Съжалявам, просто съжалявам" - заяви в предаването "Алтернативата" по TV1 служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Думите му са по повод сутрешното му изказване, че веднага би "отстранил" водещите на сутрешния блок на бТВ, ако е собственик на медията - заради начина, по който са водили интервюто с него вчера.

"Стори ми се, че това не е журналистика. Това е нещо друго..., но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал, не съм чувствал, това беше повече от обидно", коментира още Рашков пред Светла Петрова.

Той е очаквал "отсрещната страна да се държи уважително", но за съжаление това не се получило.

По-рано през деня от бТВ заявиха, че е "обезпокоително, че длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения".

С позиция срещу изказването му излязоха още и от Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), в която посочват, че е "недопустимо представител на изпълнителната власт да призовава за отстраняване на журналисти". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки