Сагата Красно село: 3 заседания на СОС, 4 кандидата, и.д. кмет няма

Румен Русев беше кмет на Младост след отстраняването на Иванчева, предлагат да довърши и мандата Станиславова

OFFNews 06 април 2023 в 14:47 952 0

Румен Русев

Снимка БГНЕС/архив

Румен Русев

Столичният район "Красно село" пак остана без и.д. кмет, СОС не успя да избере управник на мястото на отстранената за конфликт на интереси Росина Станиславова. 

След заседание, продължило часове  само по тази точка, и разгорещени политически дебати, съветниците отхвърлиха всички варианти. Сред тях беше и зам.-председателят на Столичния общински съвет от групата "Патриоти за София" арх. Румен Русев. Русев беше и.д. кмет на район "Младост" след отстраняването на Десислава Иванчева, а преди това зам.-кмет в екипа й. 

"Сред нас има един човек, който е бил вече в подобна ситуация да спасява голям район на столицата при подобно стекли се обстоятелства и той се справи отлично за мен, а аз също съм жител на този район. Архитект Румен Русев е алтернатива на направените досега предложения, обяви колегата му Борислав Иванов. 

Освен Русев предложени бяха Борис Милчев от ДБ, Николай Николов от БСП и Грети Стефанова, която не бе дала съгласие да бъде номинирана от Карлос Контрера. 

Никой от тях не успя да получи достатъчна подкрепа сред съветниците. Така 100 000 жители на Красно село остават да чакат следваща сесия на СОС, на която евентуално да се избере и.д. кмет на района. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews