"Разработката "Червеи" е била за контрол върху активните хора на протестите"

Нели Чолашка 06 февруари 2015 в 12:31 7131 10

Атанас Атанасов, депутат от РБ.

"Най-грубо казано протестиращите са обслужвани оперативно. Същността на работата е била контрол върху активните хора на протестите".

Това коментира в кулоарите на парламента ген Атанас Атанасов, депутат от РБ и председател на комисията по вътрешна сигурност, по повод разработката "Червеи", по която в продължение на 300 дни са подслушвани, следени и снимани участници в протестите срещу кабинета "Орешарски".

Той отново каза, че не може да даде повече подробности, но скоро ще има допълнителна информация.

„Тепърва да получим документацията от съответните служби – да видим какво има в нея и тогава ще преценим какви мерки ще предприемем. Не съм подписал още документи за изслушване на отговорни лица по случая", уточни той.

На въпрос откъде има информация за подслушванията, която най-вероятно е класифицирана, той отговори, че всеки депутат "екс леге" (по право) има достъп до най-високото ниво на класифицирана информация в държавата.

За нападките му срещу главния секретар на МВР Светлозар Лазаров той уточни, че големият проблем на Лазаров е, че няма необходимата професионална квалификация.

"В правомощията на Министерския съвет е да предложи на президента кандидатура за главен секретар. Аз не съм кадровик, аз съм дал професионалната си оценка преди да вляза в народното събрание", уточни ген. Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика