"Разполагането на военна техника, уж за учение, е подготовка за военни действия"

OFFNews 10 февруари 2015 в 09:09 5465 40

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Михаил Миков

"Разполагането на военна техника на наша територия, уж за учение, е част от една подготовка за военни действия. Война в територията на Украйна към този момент има".

Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков пред Нова телевизия.

Според него използването на военни сили може да доведе до ескалация с непредвидими последствия за целия регион, включително и снабдяването с газ. 

"Нашето правителство прави скрито договорки, които не са ясни, така че страхът в българските граждани е съвсем основателен. Не е ясно какви сили ще бъдат разположени на наша територия. Какво означава няколко десетки танка? Въпросът е всичко това как се вписва в националния интерес на България”, смята лидерът на социалистите.

По негово мнение президентът Росен Плевнелиев е длъжник на обществото, когато прави изявления в Мюнхен за българско участие в конфликта в Украйна, а не пояснява у нас.

Другият голям въпрос е съдбата на българските граждани в Украйна, тъй като вече има сънародници, които са станали жертви на военните действия в Украйна, напомни Миков.

Той коментира и състоянието на БСП в момента.

"Има какво да се направи по отношение на организационното укрепване на БСП и политиката, която провежда. Тази политика трябва да върне доверието на хората”, обясни лидерът на Столетницата.

Социалистите предвиждат "подмладяване" на партията, като въведат задължителни квоти за млади хора във всички ръководни органи на БСП.

Относно подадената ръка от страна на АБВ за местните избори, Михаил Миков заяви, че тя е партия с непостоянна дясна политика. Той даде пример с гласуването на отмяната на 10-процентната отстъпка за работещите бедни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки