Протестиращите срещу Калин Стоянов и Главчев са обидени на ПП-ДБ, защото се ''крият'' (видео)

Те настояват и за импийчмънт на президента Румен Радев

OFFNews 09 април 2024 в 19:54 6862 4

Снимка Стопкадър Фейсбук/БОЕЦ

Протестиращите срещу вътрешния министър Калин Стоянов и току-що положилия клетва служебен премиер Димитър Главчев са обидени на "Продължаваме промяната - Демократична България". Те твърдят, че ПП-ДБ нарочно са си насрочили заседание на парламентарната група от 18:30, така че техните депутати да не могат да се включат в протеста, насрочен за същия час.

Активисти на гражданското сдружение БОЕЦ протестираха в Триъгълника на властта с искане за импийчмънт на президента Румен Радев и оставката на служебния премиер Димитър Главчев. Десетките протестиращи призоваха отново и за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. 

По микрофона Георги Георгиев от БОЕЦ обяви, че парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" нарочно са насрочили вътрешно заседание за 18:30, така че техните депутати да не могат да се включат в протеста.

"Нека си признаят грешките и да застанат до гражданите. А те продължават да се крият. Видяхте сутринта прегръдката на Денков с Габриел. Не може да се прегръщаш с мафията. Да се прегръщаш с нея е като да се прегърнеш с Борисов и Пеевски", възмути се Георгиев.

Той сравни Калин Стоянов с бившия главен прокурор Иван Гешев. Той нарече Главчев "марионетка на Борисов, която ще изпълнява заповедите на своите господари". 

"БОЕЦ нито защитаваме Живко Коцев, нито нападаме когото и да е. Борим се срещу всяка зависимост и корупционна схема. (...) Въобще няма да коментирам снимки и пуделчета. За нас това, че се поддава на натиск Стоянов, значи не може да бъде на върха на МВР", каза Георгиев. 

Утре от 18:30 отново ще има протест на БОЕЦ пред президентството. В неделя от 11 часа ще има граждански форум на сдружението, на който ще се обсъждат мерки, които гражданското общество може да вземе насред политическата криза.

Вчера имаше граждански протест и пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на протеста пак бяха БОЕЦ. Демонстрацията се проведе под надслов „Оставка на Калин Стоянов за честни избори!“. Протестът бе подкрепен от "Продължаваме промяната" и на него имаше представители на партията, за разлика от днешния. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

5

bls

10.04 2024 в 07:21

Вчера минавах покрай МС точно като протестираха. Бяха около 50-80 човека. Смешна работа

5827

4

pisnamiotmutri

09.04 2024 в 22:58

Импичмънт на Радев--- ама той има ли власт дори и премиер не избира вече

5827

3

pisnamiotmutri

09.04 2024 в 22:58

Разбира се че ППДБ се крият, те искат да са патерица

1000

2

Арматурист

09.04 2024 в 21:59

Няма как ДБ и ПП да подкрепят какъвто и да е протест срещу герберското служебно правителство. Те са лоялни към коалиционните си партньори от сглобеното семейство.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки