Продуцентът на ''Столичани в повече'' и ''Комиците'' Евтим Милошев ще е министър на туризма

OFFNews 05 април 2024 в 13:05 2719 0

Евтим Милошев

Снимка Скрийншот Нова телевизия

Евтим Милошев

Кандидатът за министър на туризма в правителството на Главчев Евтим Милошев е телевизионен продуцент. Той е роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университет по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия.

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку“, която се излъчва в ефира на Националната телевизия. Работи за "Каналето", "Хъшове", "7/8" и "Шоуто на Слави".

По повод номинирането му за министър Слави Трифонов писа в мрежата:

"Слушайки коментарите за новото служебно правителство, с огромна изненада установих, че моето име присъства като човек, който има служебен министър. Това от една страна ме изненада, а като разбрах кого визират коментаторите, искрено ме разсмя. Лицето Евтим Милошев, който ще бъде назначен за министър на туризма, вероятно разбира от туризъм, защото сигурно е турист. Той е работил в телевизионните предавания "Ку-Ку", "Каналето", "Хъшове" и малко в "Шоуто на Слави". Аз го махнах от там по обективни причини. Оттогава той няма абсолютно нищо общо с всичко, което правя. Ама абсолютно нищо общо. Така че спокойно може да бъде министър на туризма, както и президент на Галактиката."

Работил е като продуцент на предавания в bTV и БНТ И NOVA. През 2006 г. Евтим Милошев участва в създаването на продуцентска къща "Дрийм тийм груп" заедно с Любомир Нейков и Иван Спасов, като напуска "Шоуто на Слави" и екипа му, с който е работил 15 години. С присъединяването на Христо Гърбов, Кръстьо Лафазанов и Руслан Мъйнов компанията се разраства и създава телевизионното шоу "Комиците".

Сериалите "Столичани в повече", "Дървото на живота", "Откраднат живот", "Дяволското гърло", "Есента на демона" и др., както и предаванията "Вот на доверие" с водещ Иван Гарелов, "Красавицата и отличникът", "Сървайвър" са негови продукции.

През 2009 г. е сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на Управителния ѝ съвет до 2012 г., когато е избран за неин председател.

През 2012 г. Милошев създава продуцентска компания "Дрийм тийм филмс", чийто мажоритарен собственик също е, заедно с други продуценти, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството. Милошев е продуцент на сериали, шоу-програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли. Милошев изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси“, във Висшето училище по застраховане и финанси. В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век“.

Съпругата му, актрисата Христина Апостолова е сценарист на сериалите "Столичани в повече", "Дървото на живота", "Откраднат живот" и др. Двамата имат син Петър, който вече играе в новия сериал на Милошев, който ще се излъчи по БНТ - "Всичко за сина ми", в който играе и Димитър Рачков, от когото Христина също има син - Димитър Рачков-младши.

По повод номинацията му за служебен министър на туризма в бранша реагираха остро, вече писа OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки