Премиерът спря решението за частна детска болница. Здравната министърка може да бъде уволнена

OFFNews 01 май 2024 в 17:04 4673 5

Димитър Главчев

Снимка БГНЕС

Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на частна детска болница в София.

"Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста" - съобщават от правителствения пресцентър.

Във вторник Министерският съвет одобри създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. Инвеститорът е „Търговска лига - Глобален аптечен център“ АД.

"Призовавам правителството да преосмисли взетото решение за създаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху действията на изпълнителната власт, за който поеха отговорност" - заяви по-рано днес президентът.

От ПП-ДБ обявиха, че "ще внесат сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка на условията, при които е издадено разрешението, както и на анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен".

Фондация „Даная“ съобщи, че "ще съди държавата за решението на Министерския съвет да одобри изграждането на частно лечебно заведение „Мама и аз“ преди завършването на бъдещата национална детска болница".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

5

Читателка

01.05 2024 в 21:57

Търговска лига от създаването си е в скандали - то не беше фалит, то не беше 7% от оборота, но не бяха търговете... видяла цепка във вратата и веднага решила да се възползва.. О ,,,
неразумни Главчев, Защо се съгласи, защо се върза!!!!

1000

4

PaulPierce

01.05 2024 в 21:29

Чакай малко, Главчев го е одобрил това решение и сега ще търси отговорност от хората, които са го внесли? Той като селски кмет ли разписва, без да чете?

1236

3

БотоксПутю

01.05 2024 в 17:59

И пак благодарение на тежката дума на гусин Пеевски. Аллах Керим!

2099

2

Mateevk

01.05 2024 в 17:58

Боже, какво падение само! Този човечец защо е приел да става премиер, като не може да си подбере екип, с който да влезе в огън и вода. Какво му пука дали партиите го подкрепят, след като това е служебен кабинет? Но стига само Борисов или Пеевски да му скръцнат със зъби и той веднага кляка. И не промените в конституцията са ни виновни за него, а всички ние, че гласуваме и търпим тази измет, която има претенции да ни управлява. Дано само реакцията да не е още по-малко гласували на 9 юни, защото така окончателно ще предадем държавата в мръсните ръце на мафията.

1005

1

ПР

01.05 2024 в 17:53

Срам.Ако не беше гротеска,можеше и смешно да е.
Браво за съвкупната обществена реакция и натиск!Рядко се сручва,уви,но този път-браво!
Едно безобразие по-малко.
Срам,Глвчв.