Премиерът отказа на ПП-ДБ. Няма да уволни вътрешния министър засега, ще го обсъжда с Габриел

Уволнен е обаче заместник вътрешният министър Стоян Темелакиев

OFFNews 17 ноември 2023 в 11:07 2884 4

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Премиерът Николай Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който отговаря пряко за оперативната дейност в МВР. Той обаче няма да бърза с решението за исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, а първо ще обсъди въпроса с вицепремиера Мария Габриел. 

Това стана ясно на брифинг на Николай Денков в министерски съвет. По-рано ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър заради полицейското насилие на протеста снощи.

Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, което доведе до упадък на българския футбол без никаква видима перспектива за развитие. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач, допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията на ръководствата на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори. Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации", каза още министър-председателят. 

"Изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да видя тяхното становище. Ще потърся позицията и на ФИФА. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване", допълни премиерът. 

В отговор на въпрос за действията на кмета Васил Терзиев Денков коментира, че феновете имат право да бъдат на протести и само със забрани проблемите не се решават. "Какво може да направи кмета, да забрани протест 10 000 човека ли", попита премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

17.11 2023 в 12:21

"Премиерът Николай Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелков, който отговаря пряко за оперативната дейност в МВР."
Чудесно! Пряко участвалите милиционери, превишили правата си, да гу уволнят дисциплинарно.
Относно оставката на Калин Стоянов мисля, че той трябва да си я подаде, но да не му я приемат.

1005

3

ПР

17.11 2023 в 11:50

Денков,уважаеми,не е допустимо,ченгета да нахлуват в заведение и без да питат,да налагат хората с палки по главите.
Не е никак допустимо,каквото и да се случва,ченгета,да бият с палки и особена ярост,паднал на земята човек.А за десерт,да ги и ритат.Министърът на МВР е морално и политически отговорен пред гражданите и обществото!Оставка!И аман от мрънконето ти-искат се действия,а не спявка с гербаджийската ти заместничка!Аман от сълзи и сополи.

4038

2

Moirae

17.11 2023 в 11:41

Тук няма разминаване или "отказ", а има прилагане на принципа, че и двете партии трябва да одобрят смяна на министър. Нека ГЕРБ посмеят да откажат.

1000

1

gale

17.11 2023 в 11:35

КОЙ организира снощните погроми?! Кой иска с улични баталии да застане начело на БФС? И защо ли? Да не би да развива детско-юношеския футбол?! Ако е за това, то и сега може чрез клубовете - само че с работа, с много работа, а не с организиране на размирици!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика