ПП притеснени от ребрандиране на Възраждане, молят ГЕРБ да не се ''заблудят''

Ружа Райчева 31 януари 2024 в 18:52 7402 6

Бойко Борисов и Костадин Костадинов в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов и Костадин Костадинов в пленарната зала

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че партията му е притеснена от ребрандиране на "Възраждане" като консервативна партия и помоли "колегите от ГЕРБ" да не се "заблуждават" и да имат ясна дефиниция кога една партия е проруска и кога не. 

Кирил Петков говори преди национален съвет на партията, който ще се състои тази вечер. Той заговори за притеснения в партията, че "Възраждане" ще се ребрандират и призова ГЕРБ да не се подвеждат:

"Виждаме опасност от ребрандиране на "Възраждане" като консервативна партия, което много ни притеснява. Не можем да забравим руските знамена и лозунги, нито снимката с руската посланичка Елеонора Митрофанова. Надявам се, че "Възраждане" няма да заблудят ГЕРБ. Чухме г-н Борисов, и всъщност и проевропейските партии ще имат ясна дефиниция за това кога една партия е проруска и ползва реториката на чужди държави в своята."

"Продължаваме промяната" (ПП) започват вътрешни избори за всички кандидати в листата им за избори за европарламента, която ще се води от зам.-председателя на Народното събрание - Никола Минчев.

ПП ще започнат да говорят с ДБ и за съставянето на общи листи, каза Петков. 

Той даде заявка, че ако утре Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката между Юнайтед груп и Булсатком, то ПП ще внесат промени в закона за спешна реформа на институцията. 

"Притеснително ще бъде, ако КЗК просто вземе решение и одобри нещо, което може да се отрази на хиляди българи за цената на телевизията. Това много ни притеснява и ни кара максимално бързо да искаме промени", каза Кирил Петков. 

 Утре ПП-ДБ ще търсят съгласие от ГЕРБ за съгласие за промени в закона за КЗК.

Според Кирил Петков докато няма "работещи служби и институции" политиците от сутрин до вечер ще си прехвърлят топката и обществото ни няма как да напредне. "Знам, че г-н Борисов се притеснява от реформата на службите, но тези промени трябва да бъдат предвижени напред", заяви той. 

"Ето - за "пътя на копринката" - ако имаме истински служби, ще има разследване и ще има резултати", добави съпредседателят на ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

6

Tsvyatko Kovachev

14.02 2024 в 06:19

пирамиди , фараони и балъци за мил'ьони , гераппу ...

11920

5

Buriata

02.02 2024 в 17:02

То тия с тяхната некадърност и арогантност няма как да не надигнат и мумиите от пирамидите. Христо Иванов е абсолютно мекотело, което само гледа собственият си интерес в политиката, а Кирчо и Асенчо са просто едни некадърници, които се радват да заемат високи постове.

585

4

Stoyancho

01.02 2024 в 14:37

Започнаха да се молят....брей, брей

1017

3

IvoIvo

01.02 2024 в 12:33

Удариха го на молба, така ли?

3714

2

GB

31.01 2024 в 22:53

Късият има нюх. Явно няма вече печалба, или поне на този етап, да води активно проруска партия. Сега е ред на консерватизма. Здраво християнско семейство, ... oh, wait...

22548

1

dolivo

31.01 2024 в 19:24

е наши ПП са модерната лява партия, как няма да спрат легитимна сделка

има достатъчно конкуренция на пазара

виж, ако картел се заформя, това е друго
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки