Попова посъветва Плевнелиев да внимава какво приказва

OFFNews 26 юли 2014 в 09:49 7075 22

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова

В коментар по вчерашното изявление на държавния глава в парламента пред bTV вицепрезидентът Маргарита Попова констатира, че "трябва да внимаваме какво приказваме."

Водещата Мариана Векилска коментира, че някои опоненти на Росен Плевнелиев виждат в думите му опит за прокарване на конкретна политика. Отговорът на вицепрезидента бе многозначителен: "Ще виждат, ще виждат, затова трябва да внимаваме какво приказваме и да не се намесваме там..."

Попова отхвърли тезата, че държавният глава си е превишил правомощията, с обяснението, че става въпрос за правомощия, които президентът така или иначе няма. Според Попова въпросите с КТБ и държавния бюджет са от компетентността на кабинета и парламента и "не е президентът, който ще си нарушава някакви правомощия, каквито няма."

Вицепрезидентът подкрепи Плевнелиев в загрижеността му за бюджета, защото, по думите й, трябва да се създадат необходимите условия за работа на служебното правителство.

Тя отрече твърденията за конфликт с Плевнелиев, които се появиха, след като Попова разкритикува публично поведението на президента:

"Няма никакви разногласия. (...) Това е част от работната атмосфера сега. Ние сме по-различни президент и вицепрезидент. (...) Всеки казва мнението си, когато аз съзра опасност, че това мнение не се разбира достатъчно и когато съм убедена, и вярвам в каузата, че трябва да направиш забележка, да сигнализираш по-отчетливо, за да предпазиш институцията и дори да предпазиш президента, поемаш мъничко риск, излизаш напред и казваш какво те тревожи."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки