Плевнелиев: Порошенко е с 'Калашников' и организира защитата на Киев, Юшченко е в бункера със Зеленски

Над 300 в САЩ искат специален трубунал за Путин

OFFNews 14 март 2022 в 09:47 9510 8

Снимка БТА архив

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев е в постоянен контакт с колегите си Петро Порошенко и Виктор Юшченко. Порошенко в момента е с „Калашников“ и организира гражданската защита на Киев, а Виктор Юшченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов съветник. 

Това разказа Плевнелиев по бТВ. Те са наясно, че Путин няма да спре, докато не превземе цяла Украйна. Той няма друг шанс, освен да „инсталира“ марионетно правителство, защото ако изгуби тази война, силовиците ще му вземат главата в Москва“, коментира Плевнелиев.

Повече от 300 души в САЩ, сред които и бившият ни президент, искат Владимир Путин и обкръжението му да бъдат изправени пред специален международен трибунал заради престъпление срещу човечеството и агресията в Украйна. Това е нещо коренно различно от действащите съдилища за престъпление срещу човечеството. Това е специален съд по примера на това, което бе създадено след края на Втората световна война срещу нацистите, обясни Плевнелиев.

По думите му в групата са действащи и бивши президенти и премиери, нобелови лауреати, световни интелектуалци и международни юристи.

"Ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият. Това, което се случва там, едно към едно се е случило и в България на 9 септември 1944 г.“, смята Росен Плевнелиев. 

„Лично разговарях заедно с група президенти с министъра на външните работи на Турция и няма да скрия неговата фрустрация от начина, по който се развиха нещата в Анталия. Практически дипломацията днес не работи, тя няма шанс и това е много лоша новина за нас, защото всеки генерал знае, че може да спечели войната, но не може и не знае как да спечели мира. А той се печели само и единствено с дипломация“, заяви още Плевнелиев.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

15.03 2022 в 03:07

Плевналийката, що не скокнеш и ти с един калашников срещу дребния Путин? Така и ще го надвиете, с ваште партайгеносета. Той нали е дребен и слаб.

-8580

7

Лилипутин е мишка и няма да излезе от бункера. А до Казан Кадирофф е ясно и на малките деца че с лайфове в инстаграм не се печели война. Въпрос на време е да си го приберат в Грозни с краката напред.

-1580

6

Bace7

14.03 2022 в 11:41

Ами да се надяваме, че хората на Тарзан Кадиров ще ги заловят тия трима глупаци, ще ги достави в Москва, където на 9 май Путин лично ще ги наложи публично с нагайката...

-8580

5

Заглавието трябва да се промени на

Мъжа на синоптичката каза:

75

2

230 млрд баксов

14.03 2022 в 10:34

заглавието текста се разминават - поправете едното от двете
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика