Петков: 50% от дължимите пари на строителите да се платят, другата половина - само за свършени дейности

OFFNews 12 април 2022 в 17:03 1339 0

Снимка БТА/Христо Касабов

Ние предлагаме над 600 милиона лева, което е около 50% от дължимите пари, да са се платят веднага на фирмите, но след санкция на парламента. Останалите 50% да минават през парламентарни комисии при наличието на експертен доклад, че тези дейности са реално извършени. Последното, което искаме да направим, е да платим едни пари за несвършени дейности.

Това заяви премиерът Кирил Петков, след като се срещна с представители на Сдружението на малки и средни превозвачи на АМ "Хемус" близо до село Яна, Софийска област.

"Говоря точно с малките превозвачи – хората, които си изкарват хляба с най-голяма трудност. Искам да чуя от първо лице какви са основните им проблеми и да видим как можем да ги решим", каза той.

Петков обяви, че от "Продължаваме промяната" днес са изпратили предложението на коалиционните си партньори, така че още в четвъртък "санирането на договорите" на пътностроителните фирми да бъде прието от Народното събрание. 

По повод спекулациите в медиите, че правителството е сключило тайни договорки с ЕС относно отпадането на ветото на България за преговори на Северна Македония за членство премиерът каза:

"Нищо няма да се направи по Северна Македония без санкция на парламента. Това, което ще се случва по тази тема, ще бъде само след като парламентът реши. Правителството по никакъв начин няма да действа самостоятелно, парламентът трябва да реши."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови