Пеевски вече дава акъл и на президента как да работи и какви са му правомощията

Ружа Райчева 10 декември 2023 в 15:12 4688 7

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Делян Пеевски

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски разкритикува президента Румен Радев за критиките му по повод планираната конституционна реформа. Според Пеевски Радев "иска да обърка евроатлантическата посока на България", като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. 

По-рано днес президентът Румен Радев коментира планираната от управляващото мнозинство конституционна реформа като заяви, че го "притеснява парламент с критично ниско гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие изобщо посяга към Конституцията". Радев също така заяви, че няма да внесе своите предложения за промени в Конституцията по тази причина.

Пеевски реагира със силно критична позиция към държавния глава, в която го призовава да си прочете правомощията отново и да се придържа към тях.

Преди 2 седмици Пеевски обяви, че е подходящ за поста министър-председател, след като той и премиерът Николай Денков си размениха остри реплики по отношение на трудностите при справянето с последствията от снеговалежите.

Ето какво написа днес санкционираният по глобалния закон "Магнитски" депутат от ДПС:

"С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях.

Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност.

С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва.

България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

7

Неук

11.12 2023 в 09:54

Има твърде голямо разминаване в стила, подбора на думи, дължината на изреченията и други признаци между устно изказаните мисли и написаните такива на господина от статията. Нека по-наблюдателните и знаещите да споделят, кой очовечава писменото слово на депутата. Определено е добър от базовата плява да създава такъв тип творения.

1000

6

Минал Заминал

11.12 2023 в 01:27

Дебелосеркото, щом се разпорежда с всичко в бг, ЩО не разпореди и за моча !? Мисирките що се маят и мълчат ? Щом е върховният началник на губернията, да разпореди ясно , да или не на моча !

12182

5

sawall

10.12 2023 в 22:39

Колкото Радев служи на Москва, толкова и Шиши бърка "евроатлантическата ориентация" на България, щот е санкциониран по закона Магнитски (т.е., САЩ имат сериозни данни - щото не си знаем - че е корумпиран висш държавен служител, а той милия се цели да е премиер. Мила моя мамо).

870

4

Constanza

10.12 2023 в 21:41

Правилната реплика към президента не прави Пеевски подходящ за каквото и да било.

1005

3

eagle60

10.12 2023 в 18:23

Подписвам се под всяка дума на Пеевски от репликата му към президента. И бих допълнил: Радев, чемодан, вокзал и на Москву!

17439

2

мнение от IP

10.12 2023 в 17:58

Е, само толкова ли...Няма ли да му предложи да го замести за един месец като президент...

22548

1

dolivo

10.12 2023 в 17:11

Пеевски президент!

Ако го гримират като клоун, в тъмното бих напълнил гащите, ако го видя
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика