Радев не дава свои предложения за промени в конституцията, НС бил с много ниско доверие

Условията, които вътрешният министър на Австрия поставя за Шенген, са трудно приемливи за нас, допълни Радев.

OFFNews 10 декември 2023 в 12:41 2711 5

Румен Радев

Снимка БГНЕС/архив

Мен ме притеснява, че парламент с критично ниско гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие изобщо посяга към Конституцията.

Това коментира президентът Румен Радев по повид приетите на първо четене промени в основния закон от Народното събрание в петък.

Държавният глава е на посещение в Ниш по покана на своя сръбски колега Александър Вучич, където участва в церемония по въвеждането в експоатация на интерконектора България – Сърбия.

„Народните представители имат други важни неща, с които да се занимават, каза още Радев. „Не трябва да оставя впечатление, че основният закон в държавата се ползва като оправдание за необходимостта от съществуване на тази коалиция“, добави Радев. Президентът обясни, че няма как да участва със свои предложение за промени в Конституцията в подобен парламент с ниско доверие.

Относно възможността за налагане на вето на Бюджет 2024, Радев заяви, че получихме „уверението, че държавна земя няма да бъде продадена“. 

Има вероятност България да стане част от т.нар. въздушен Шенген, това е стъпка напред, но трябва да сме много внимателни, за да не останем с етикет "Ето, България вече е в Шенген". Не, за нас е критично важно да се отворят сухопътните граници. Условията, които вътрешният министър на Австрия поставя, са трудно приемливи за България, допълни Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

5

user4eto

10.12 2023 в 18:55

НС с ниско доверие.
Резидент, заради теб, институцията президент вече е мръсна дума. Дори не говорим за доверие.

924

4

Diogen

10.12 2023 в 14:48

Радев да върви на майната си!

1000

3

Ендевър

10.12 2023 в 14:14

Този нали още преди 3-4 години беше готов със свой проект за конституция.
Но според пРезидента вече толкова години народът и избраното Народно събрание са "недостойни", за да им представи висотата на "божествените" му конституционните напъни!

2159

2

Kilca

10.12 2023 в 14:03

Този не би трябвало да се изказва изобщо!

1000

1

foreigner66

10.12 2023 в 13:38

Г-н президент, България е и ще си остане парламентарна република дъго след като е свършил мандата ви и хората са забравили дори името ви. Напъните да се изгради образ на генерала-борец за правда и защитник на обикновения човек се изгуби дълго преди онази злополучна среща с президента на Украйна. Гупостите в момента, които вашите PR-и творят са плод на раболепничене, пред според тях утрешния,пореден "спасител" на клета майка България.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика