Пеевски: Недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война

ДПС настоява СЕМ да се самосезира

OFFNews 15 декември 2023 в 16:46 3868 7

Делян Пеевски

Снимка Пресцентър на ДПС

Делян Пеевски

Недопустимо е БНР да стане съучастник в руската хибридна война. Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик (Елеонора Митрофанова - бел. ред.) в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР.

Това се посочва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. След като стана ясно, че Митрофанова ще гостува в предаването, посолството на Украйна също излезе с позиция. Според мисията на Киев у нас "предоставянето на възможност за изява и пропаганда на официално лице на държава агресор е грубо нарушение на професионалните и морални стандарти в журналистиката".

"Именно срещу този представител на Кремълския режим срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС", заявява още Пеевски.

ДПС приема гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България.

Депутатът припомня, че по Конституция и закон обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности.

"Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация", пише още в позицията на Пеевски. 

Той настоява СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, за да не се допусне подобна провокация в национален ефир.

"Отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели", посочва депутатът от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

7

dolivo

16.12 2023 в 11:26

ЕвроАслан!

1236

6

БотоксПутю

15.12 2023 в 22:40

Тоаи е класи по гьонсуратлък над банкянския нерез. Досега не съм прочел нещо по въпроса от нашите (добрите) по въпроса, или греша?

8769

5

flatko

15.12 2023 в 17:54

Понякога се спуквам от кикотене като си дам сметка как успяха да принудят и ГЕРБ, и ДПС, да се държат като нормални хора от цивилизования свят. Ясно е, че не го правят от сърце, но върши работа. Това е гениално по толкова много начини!

2099

4

Mateevk

15.12 2023 в 17:30

Ами и на мен ми е крайно антипатичен и не е просто нещо лично, ама като говори истината и то на разбираем за мене език, какво да го правя? Никога не е късно някой да узрее за истината и да стане неин глашатай.

870

3

Constanza

15.12 2023 в 17:23

Прасето кожата си мени, но нрава - никога.

12000

2

ringup

15.12 2023 в 17:13

Кой каза ,че Магнитски не работи?!Работи,та пушек(от ушите на Прасчо) се вдига!

10298

1

AntiZ

15.12 2023 в 16:52

Така, така, Прасчо! Яко са го намагнитили но резултат има! Пръв сред първите! Не евроатлантик, а евроатланТитаник! :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!