Павел Вълнев е дарил досега 1 млн. лева на Републиканци за България

Работя в една от фирмите му, заплатата ми е средна за американските стандарти, разказа Цветан Цветанов

OFFNews 12 февруари 2021 в 08:56 5012 0

Новото в партия "Републиканци за България" са новите лица, сред които е и зам.-председателят Павел Вълнев. 

Това заяви председателят на партията Цветан Цветанов по бТВ. Той обясни, че Вълнев, който от 21-годишна възраст живее в САЩ, е дарил досега 1 млн. лева на "Републиканци за България" и ще продължи да го прави и за предизборната кампания.

Работя в една от фирмите на Павел Вълнев, заплатата ми е средна за американските стандарти, стана ясно от думите на Цветанов. Той допълни, че всички данни за него са в съответните институции и ще станат публични, когато влезе в следващия парламент. Не само ще прехвърлим бариерата, но ще бъдем незаобиколим фактор, каза Цветанов.  

Вълнев е с двойно гражданство. Нито може да стане министър, нито депутат. Но трябва да сме широко отворени към тези българи, които могат да инвестират. Той го прави в много държави по света, както и на Балканите, но не и у нас. Проектът на Вълнев - BiT, вече не съществува, заради ограниченията и невъзможността да има реклама, обясни Цветанов. Той допълни, че въпросът, който му е поставил Вълнев, за да правят заедно партия, е дали има зависимост от ДПС. 

Цветанов се запознал с Вълнев преди години, когато гостува в тв BiT. След това дори станали семейни приятели, разказа още председателят на "Републиканци за България". 

Много малко хора от ГЕРБ са се присъединили към РБ, има обаче доста бивши полицаи в новата партия, стана ясно още от думите на Цветанов. 

В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото", коментира бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ. По думите на Цветанов симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ясна. „Освободиха трима министри затова, че имат връзки и са част от подкрепата за ДПС. Владислав Горанов е активният участник в реденето на листите и това дали някой от тези министри ще са в листите – това ще е ясен знак, че връзката е много силна и здрава", смята Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews