Обединените патриоти: ДПС се опита да ни злепостави пред Таяни

OFFNews 21 ноември 2017 в 21:51 4345 0

Снимка ВМРО - пресцентър

"В разгара на официалното посещение на Председателския съвет на Европейския парламент ДПС направиха поредния опит за очерняне на името на България чрез лъжи и инсинуации. В кулоарите на парламента активисти на младежката организация на движението причакаха председателя на ЕП Антонио Таяни в опит да му връчат провокативна книга със заглавие Национализмът в България"

Това се посочва в позиция на Обединени патриоти, разпространена от пресцентъра на ВМРО във вторник вечерта.

По информация на ВМРО, на корицата на книгата "Национализмът в България" стои гербът на Движението за права и свободи, а автор и издател не са обозначени.

"Правилата на парламентаризма в България не позволяват разпространението на такива материали без изричното разрешение на ръководството на институцията. В рамките на днешния ден такова няма. Активистите на ДПС, които държаха тези брошури, стояха в очакване на Таяни, което ни навява на мисълта, че тяхната цел е била да му подарят екземпляр от книгата. В нея има снимки и коментари, които са извадени от контекста, използват се за манипулация, очерняне на лидерите на Обединени патриоти и патриотичните формации като цяло и носят изцяло невярна информация" - пише още в позицията.

"Антидържавното и антибългарско поведение на ДПС не е изключение. Това е поредният опит за провокация, за насаждане на нетърпимост и разделение на българското общество. Това е и поредният опит за открито очерняне на страната ни в навечерието на Европредседателството. Цел, която очевидно се преследва с цената на всичко, и е част от стратегията за „демонтаж“ на правителството." - твърдят от Обединени патриоти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика