Нинова чака за среща в НС Борисов, Карадайъ и Янев

Ако Борисов дойде на тези разговори, ще бъде интересно, заяви Иван Христанов от ПП

OFFNews 20 януари 2023 в 08:10 2026 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Лидерска среща организира днес в НС Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очаква на среща днес Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев в 11 ч. в зала "Изток" на парламента. 

Нинова заяви вчера, че вижда "умерен" шанс за съставяне на редовен кабинет с третия мандат. 

"Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си.", написа във фейсбук Борисов. 

Според ДПС все още има шанс за правителство, а лидерът на "Български възход" Стефан Янев подчерта, че ще продължават да държат на писмено споразумение. Продължаваме промяната, Демократична България и Възраждане отказаха да присъстват на разговорите

Ще разговаряме с БСП заедно с "Демократична България", но няма да е днес. Продължаваме промяната няма да подкрепи правителство на БСП, но ще говорим с тях за политики, заяви днес Иван Христанов от ПП по БНТ. 

"Бойко Борисов едва ли ще присъства на срещата, той ще изпрати преторианската си гвардия. Ако дойде на тези разговори, ще бъде интересно", допълни Христанов. 

Нинова вече направи заявка, че ако на лидерската среща не бъде постигнато съгласие по приоритетите на левицата, няма да продължава с опитите за съставяне на правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков