Нинова: БСП е стълбът на сигурност в правителството

Всеки в коалицията отговаря за собствените си министри, Янев е на ПП, тяхно право е да го оттеглят, заяви лидерът на БСП

Ружа Райчева 28 февруари 2022 в 19:28 2132 2

Снимка Архив

БСП не е малка изолирана група в този кабинет. Твърдя, че ние сме стълбът на сигурност в правителството и на балансиране на крайните решения. Например, едната крайност беше на Демократична България: "Никога ядрена енергетика", другата - нашата: "Само Белене". Накрая, благодарение на нашия разум и стабилност, се стигна до това, че ще се изгради нова ядрена мощност, може би в Козлодуй. 

Това заяви по bTV вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Тя коментира и поисканата от премиера Кирил Петков оставка на министъра на отбраната Стефан Янев:

"В такава сложна коалиция имаме различия, така стана и с АЕЦ "Белене". Имали сме си своите различия, но в такава коалиция трябва да се придържаме към това, което е здраво – а това е коалиционното споразумение, в което пише, че всеки отговаря за собствените си министри. Г-н Стефан Янев е министър на "Продължаваме промяната", тяхно право е да го излъчат, тяхно право е и да го оттеглят", заяви Нинова и добави, че ще се въздържи от лична оценка за работата на Янев.

Тя съобщи, че е свикала парламентарната група на БСП днес, за да обсъдят пълната информация за поисканата оставка и обявената от премиера номинация на Тодор Тагарев, както и да вземат решение дали Столетницата ще издигне свой кандидат за министър на отбраната. 

Големият въпрос за България е дали ще се стигне до разрив в коалицията. Да, ние имаме различия, но слава Богу нашите партньори уважават тези различия. Да падне сега правителството е безкрайно безотговорно спрямо България, смята лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

2

Вече е факт черният пазар за валутна търговия в Русия: 1 евро = 300 рубли.
Добре дошли в изолатора ???? Слава на Украйна!

-3300

1

bgp

28.02 2022 в 20:13

Утре Мафията - гербо-комунисти , турци ще избере военен министър на Кирил Петков !!

ДБ и ПП ще бъдат подкрепени от Мафията !

Утре ще стане съвсем ясно , че Кирил Петков няма контрол върху хората на нинова и тошковците ........ от тях и косъм не може да падне , както и да наричат събитията в Украйна , война или операция !!!

В България до днес никой министър не е сменян за грешна дума ........... по преценка на някой !!!

Какво значи това........ значи че Кирил Петков ...... цензурира думите на министрите си ..... кой каква дума трябва да употребява ...... опааа ..... само над тези от квотата си ............ над другите , чалгарите ...... няма никакъв контрол !!!!???


Щото го изритват на момента !!!

Целта на тази операция е ........ запазване на ПРЕСТЪПНИКГЕШЕВ !!!

Колкото и извън темата да изглежда !!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки