Нанков нямало да оттегли оставката си, ходът му бил правилен

Mного от пътищата били в лошо заради липса на пари, обяви министърът в оставка

OFFNews 05 септември 2018 в 12:39 1862 0

"Няма да оттегля оставката си. Това беше правилният ход като личен акт и като акт на отговорност".

Това коментира регионалният министър в оставка Николай Нанков пред журналисти в Народното събрание, където отиде, за да участва в днешния парламентарен контрол. "Все още съм министър в оставка и затова изпълнявам задълженията, които имам в това си качество. Това, което зависеше от мен, съм го направил и като личен акт, и като акт на отговорност. Но вина и отговорност са две различни неща", каза той. 

По неофициална информация е възможно Нанков да запази поста си въпреки подадената оставка. За това намекна и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който вчера обясни, че може не всички оставки да бъдат гласувани. По думите му има кметове на ГЕРБ, които "спонтанно" са се обединили в защита на Нанков. Двама от съпредседателите на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов и Валери Симеонов също обявиха, че са доволни от работата на регионалния министър. 

Днес Нанков беше попитан дали допуска, че може да остане на поста си. "Не допускам нищо на този етап", отговори той. "Кой ще ме моли мене? Това даже е несериозно", репликира Нанков на въпрос дали би останал, ако бъде помолен по време на коалиционния съвет, който ще се проведе идния понеделник.

Министърът в оставка каза още, че много от републиканските пътища са в лошо състояние, а причината е недостиг на средства. "Средствата от държавния бюджет са крайно недостатъчни, за да се отговори на изискванията на обществото за по-модерни, по-комфортни и по-безопасни пътища", обясни той.

Нанков добави, че ще бъде направена "паспортизация на всички пътища, за да се установят всички дефекти"."Има идеи и за информационна система, която онлайн да следи в 24-часов режим и пътната обстановка, и състоянието най-вече като инфраструктура", обясни той.

"Наричате тези, които говорят най-много и най-шумно, „експерти по пътна безопасност“, а те коментират пътната инфраструктура. Но нито един от тях не е пътен одитор и не би трябвало да му се пришива определението  „експерт“. Псевдо – да, но експерти – не", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews