Момчил Неков: Кодексът на Мая сработи, обичам руски енергийни песни

OFFNews 30 май 2014 в 08:16 21494 16

Избирането ми за евродепутат даде надежда на хората да не се чувстват безгласна буква, каквато са били през цялото време на прехода.

Това каза в първото си телевизионно интервю пред bTV Момчил Неков, който измести от първото място в преференциалния вот лидера на БСП Сергей Станишев.

Неков не смята, че избирането му е техническа грешка. „Това е Изборния кодекс на Мая, както е известен в медиите. Той сработи, преференцията сработи. Това даде надежда на самите хора да не се чувстват безгласна буква. Това че аз се изплъзнах от неизбираемите места, това е интересно. Това дава надежда на хората. Точно това искам да покажа от тук нататък. За мен е важно да не правим българския народ неграмотен, защото ние сме част от него. Няма как да кажем, че някой се е объркал“, каза Неков.

Той смята, че към днешна въпросът с неразпознаваемостта не е актуален. „Да си известен не кореспондира с избиране. Има много хора, които са изместили водачите в листата, но са неизбираеми. Хората искат да видят човек като тях в политиката“, обясни новият евродепутат на БСП.

Той каза, че още не е имал среща с лидера на БСП Сергей Станишев, но очаква скоро да се видят. „Няма за какво да се обиждам, все пак това, с което съм се захванал, не е детска градина и няма място за обиди“, коментира още той.
Неков обясни, че никой не му е казвал да се отказва от политиката.

Той смята, че е избран със своята „искреност, непринуденост, с това, че съм млад“. „Явно им е харесал профилът, в който се представям“, каза още станалият популярен като Любимец 15.

Той коментира и негова снимка, разпространена в социалните мрежи, на която той е заснет на парти в чалготека. „Аз слушам всякаква музика. В тази връзка много са ме бъзикали, че слушам и руска музика. Това са енергийни песни“, разказа Неков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews