Миков: Само БСП има политически капитал от ветерани

OFFNews 13 април 2016 в 15:35 3285 1

Няма друга партия в България, освен БСП, която да има такъв политически капитал като структурата на ветераните.

Това каза на Четвъртата национална конференция на движението на ветераните в БСП председателят на социалистите Михаил Миков.

"Искам да ви благодаря за всеотдайната подкрепа, която давате на БСП в едни трудни времена, в които много ваши другари избраха по-лесен път – да си гледат спокойно старините. Вие, които сте във ветеранското движение, избрахте друг път – да останете привързани силно към идеите, да участвате в политиката, да давате това, което знаете и можете – политическия опит", каза още лидерът на БСП на ветераните от партията. 

Според него в момента се правят усилия обществото да бъде деполитизирано, а социалните противоречия да бъдат смачкани и прикрити. По думите му младите хора са убеждавани, че политиката има значение само ако да си свързан с партия, която да те постави на някакъв пост. "Включете се в един активен процес на обществена политизация, в която хората трябва отново да осъзнаят своите интереси, защото не е тайна, че много наши бивши членове, които казват, че са леви, харесват политическия проект "Борисов" ", каза още Миков.

По думите му в момента ситуацията е такава, че здравето, животът и образованието са стока, която има цена, от която се прави печалба. Той каза още, че ветераните от БСП добре осъзнават всичко това и ги призова да обясняват на по-младите тези проблемите.

"Ако има механично подмладяване и обновление на партията, това няма да даде перспектива. Подмладяването трябва да бъде свързано с интелектуално и организационно укрепване на тези млади хора", завърши Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови