Мария Пиргова: И днес защитавам назначението на Пеевски в ДАНС

ОFFNews 06 август 2014 в 08:27 10828 43

Мария Пиргова
Мария Пиргова

"Да. Продължавам и днес да защитавам назначението на Делян Певски в ДАНС."

Това коментира червеният политолог Мария Пиргова в сутрешния блок на Нова тв в дебат с Антоанета Цонева от "Протестна мрежа" и социолога Мира Радева за равносметката от едногодишното управление на кабинета "Орешарски".

"България не е в политическа криза, тя е в природна криза. Каква криза, госпожо, правителства се менят във всички страни", добави Пиргова.

На реплика на Антоанета Цонева защо тогава това е първото Народно събрание, което ще бъде разпуснато без обща снимка, защото членовете му се срамуват от мандата си зад загражданията, Пиргова попита: "А Вие била ли сте в Париж?"

Радвам се, че най-накрая, с назначаването на проф. Близнашки за служебен премиер, дневният ред на обществото днес е дневният ред на политиците, коментира Антоанета Цонева. Тя каза, че се е запознала с Близнашки по време на антиправителствените протести.

Цонева и Пиргова влязоха и в актуалния от преди година спор за броя на протестиращите и контрапротестиращите и доколко те са представителни за настроенията в страната. Според Пиргова нямам как 20 хиляди души в София да се смятат за представителен протест. В същото време, на въпрос дали е участвала в контрапротеста, тя призна: "Аз подкрепям контрапротеста, но няма нужда да го подкрепям на улицата."

Значи признавате, че все пак има подкрепящи даден протест, които не присъстват физически на него, контрира я Цонева. Тезата й подкрепена и от Мира Радева, която посочи, че изследванията тогава са показвали над 60% обществено одобрение на антиправителствените демонстрации.

По думите на социоложката управлението на правителството на Орешарски е било една година управление напук.

Цонева върна Мария Пиргова и на темата за миньорите от Бобов дол, които бяха притискани да гласуват за червените. Пиргова нашумя със скандалното си изказване по техен адрес, като каза, че "с тези хора така се говори".

"Аз много добре знам как живеят миньорите. Не отричам това, че в България миньори има и те трябва да съществуват и те трябва да живеят добре. Те не бяха получавали заплати преди правителството на Орешарски. Ние вдигнахме цената на въглищата, за да си получат заплатата", заяви тя.

"Миньорите имат избор и те винаги ще гласуват наляво", каза в заключение политоложката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!