Манолова не изключи обединение с АБВ

Ивайло Анев 20 януари 2015 в 11:30 4309 9

Мая Манолова

Депутатът от БСП Мая Манолова заяви, че ако левицата иска да спечели предстоящите избори, трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, трябва да създава такива.

Червеното острие коментира, че не вижда нищо лошо в това, ако в община Кюстендил, откъдето е избрана, бъдат направени "необходимите действия" за обединение на лявото пространство и дори центъра.

"Ние имаме един основен политически опонент - ГЕРБ и Реформаторския блок, така че партньорството с всички останали формации е приемливо, когато е в интерес на гражданите", каза Манолова.

В събота лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че партията му подава ръка на БСП и всички леви партии за местните избори наесен. Според него е възможно АБВ да си сътрудничи на места с БСП. Той обясни, че са готови да обсъждат смесени или отделни листи.

Манолова коментира и предстоящото обсъждане на две важни теми в парламента - окончателното приемане на Закона за Сметната палата и този за съдебната реформа.

"ГЕРБ не изневеряват на лошите си практики и отново едно от първите им действия е да разгонят състава на Сметната палата и да назначат свои удобни хора. Това, което те предвиждат, освен пълна подмяна на състава на Сметната палата, е и една част от органите в България да останат извън одитния контрол", каза Манолова.

Тя допълни, че в закона има много скандални текстове, като този например, който предвижда всички одити, започнати по стария закон, дори и приключилите, да започнат по новия ред. Това означава, че десетки хиляди проверки и актове ще бъдат анулирани. "БСП категорично ще възразява срещу тези промени и ще защитава внесените от тях алтернативни промени, допълни депутатът от БСП".

Тя посочи, че ще подкрепи стратегията за съдебна реформа, но ще изкаже своите притеснения и страхове от проекта, внесен от управляващите. "На първо място, съществува опасността самата идея за съдебна реформа да бъде опорочена, да се окаже един блъф на управляващите, чрез който те ще се опитат да наложат свои влияния в съдебните органи", коментира Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!