Лидерът на Изправи се България Мая Манолова призова кабинета за пълно обезщетение на наводнените в Карловско

OFFNews 06 септември 2022 в 22:23 4617 4

Мая Манолова и екип доброволци от ПП Изправи се България са на терен в наводнените села с помощ и доставка на материали от първа необходимост

Снимка OFFNews

Мая Манолова и екип доброволци от ПП Изправи се България са на терен в наводнените села с помощ и доставка на материали от първа необходимост

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова призова служебното правителство за пълно обезщетение на жителите от наводнените села край Карлово. Екип доброволци от Изправи се България редом с лидера на партията Мая Манолова четвърти ден са на място при опустошените от наводнение домове и земеделски площи в с. Богдан и Каравелово край Карлово.

Вече четири дни Мая Манолова и екип доброволци от ПП Изправи се България са на терен в наводнените села с помощ и доставка на материали от първа необходимост – вода и тежка техника за разчистване на съсипаните домове и инфраструктура. Вече четири дни лидерът на ПП Изправи се България излезе от ролята си на председател на партия, който води предизборна кампания и бе една от първите, която се отдаде съпричастно към болката на десетките граждани от селата край Карлово. От Изправи се България вярват, че подобни жестове ще се умножат многократно и това ще доведе до по-бързото възстановяване на опустошените от стихията региони.

Припомняме, че вчера Манолова беше на място на разрушения мост над река Балканска, където призова земеделския министър Явор Гечев за пълно разследване и налагане на санкции на нарушителите. От Изправи се България разполагат с редица сигнали за безразборна сеч в района, довела до трагичните разрушения.

Наред с това, от партията апелират към служебното правителство за пълно обезщетяване на пострадалите в най-кратки срокове.

„При положение, че предишното правителство си позволи да купува руски газ с 30 % по-скъп, което струваше на българския данъкоплатец 110 млн.лева. Толкова средства ще бъдат достатъчни не само за пострадалите села, но и за превенция и в съседните населени места", заяви Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

dpa-offnews

07.09 2022 в 09:28

> Наред с това, от партията апелират към служебното правителство за пълно обезщетяване на пострадалите в най-кратки срокове.

М.М. иска държавната хазна да изпълнява функцията на застраховател, който да покрива щети при природни бедствия. Това на практика ще обезсмисли частните застраховки срещу такива рискове. При подобно бедствие, аз също бих искал да получа безвъзмездна помощ. Но подобен тип застраховка от държавната хазна трябва да се определи преди да е настъпила трагедия и вместо да се дават пари за частни застраховки против природни бедствия, всеки да трябва да плаща във специализиран фонд.

3190

1

Гроздан

06.09 2022 в 22:59

Популизма няма да ти помогне, лельо! Обречени сте на забрава!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки