Кунева: Сега държавността се мери с натиск, преди се мереше с асфалт

Елица Мартинова 01 декември 2013 в 12:23 2613 10

Меглена Кунева
Меглена Кунева

 

Представата им за държавност се изчерпва с натиск, както преди прогресът се мереше само през асфалта.

Това е коментарът на лидера на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в профила ú във Фейсбук за изговореното от управляващите на семинара им в Боровец в петък и събота.

По рано пред БНТ тя каза, че "Движение България на гражданите" е за развитие на ядрената енергетика, но с категорични условия за западен инвеститор, западна техонология и при гарантирани безопасност и национален интерес. Това е и общата позиция на Реформаторския блок.

На въпрос дали не е „надбягване с един кон“ намерението за възлагане на реактора на посочената от енергийния министър американска компания, Кунева отговори, че всяка авторитетна компания има право да заслужи доверието си като инвеститор в конкурс с честна конкуренция и по правилата на свободния пазар.

Кунева разкритикува изказванията от страна на ДПС, че европейският вот ще е определящ за това ще има ли предсрочни парламентарни избори, като нарече това дребни партийни сметки.

По думите ú правителството е трябвало да подаде оставка още след големия гаф с избор на шеф на ДАНС и в момента тази оставка вече е въпрос на тактика, която подкопава доверието на хората в ДПС и БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews