Костов: От 1990 г. слушам за доброто ДС, хората, които го говорят, са спирачка на прехода

Не разбирам с каква компетентност Делян Пеевски е основен говорител за промените в Конституцията, заяви Костов

OFFNews 28 септември 2023 в 16:00 7815 1

Иван Костов

Снимка БГНЕС/архив

Не разбирам с каква компетентност Делян Пеевски е основен говорител за промените в Конституцията. Моят братовчед Ангел Александров (бивш шеф на следствието), казваше, че той му е взел дипломата от Благоевградския университет. 

Това каза бившият премиер Иван Костов по БНР. Според него проектът за промени в Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС сбор от виждания на различни хора и ката се изгубва идеята за промяна. 

Според него поведението на кандидата за кмет на София Васил Терзиев е противоречиво. Той трябва да направи мното стъпки, ако иска да спечели на своя страна хората, които имат резерви към него, заради семейството му, дълбоко свързано с ДС. 

"Такива хора като мен и такива около мен. Изобщо тази синя обшност. Той не го прави. Има необмислени неща, свързани с неговото поведение и говорене по отношение на самата идея за това, какво ще прави в София. Защото в София не е фирма.  

Това, което каза за ДС, аз го чувам от януари 1990 г. Те това говореха - че не са всичките лоши, че има и добри, и лоши. Накрая лошите излязоха явочниците и вербуваните, а офицерите се изпокриха и станаха капиталисти. Знам, че тези хора, които това говореха, са основната спирачка за завършването на българския преход. Те бяха водещи в съпротивата за завършване на прехода чрез установяване на правова държава".



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика