Кметът на Хитрино се закани: На тема политика има повече неща, които и аз да кажа

Йордан Цонев не защитава права и свободи, в ДПС е по други причини, смята Нуреди Исмаил

OFFNews 15 юни 2017 в 07:42 7424 1

Кметът на Хитрино се закани: На тема политика, има повече неща, които и аз да кажа

Кметът на Хитрино Нуреди Исмаил, който беше изключен от ДПС, каза че отстраняването му е свързано с това, че отказал да му се месят в работата при възстановяването на селото.

Според ръководството на ДПС по време на възстановителните работи в селото е имало злоупотреби.

"Такива тежкари от жълтите павета на София... за различа от Йордан Цонев, аз съм бил само в ДПС. Той не е в ДПС да защити правата и свободите, той е там по други причини", обясни Исмаил пред Нова тв.

Той заяви, че всички похарчени средства от даренията са отчетени пред БЧК, а по отношение на европейски средства, харчовете са направени след корекции и разрешение от управляващия орган.  

Според него причината за отстраняването му няма общо с последните резултати на ДПС на изборите за Народно събрание. 

"Истината е друга, може би когато се прехвърляме на тема политика, има повече неща, които и аз да кажа", закани се той. По думите му той не позволил от ДПС да му се месят в работата по отстраняването на щетите в селото. 

Исмаил коментира и близките си отношения с премиера Борисов, който преди време заяви, че е присъствал "на обрязването на сина му преди много години". 

"Премиерът да е тук на четвъртия час от трагедията, да е стоял три дена с нас и да е събрал извънредно Министерския съвет, и да е успокоил тези хора и наистина го направи, за това днес ние сме спокойни", каза кметът.

Председателят на общинския съвет Мустафа Ахмедов, който също беше изключен от ДПС, каза, че не  приема мотивите на ръководството на партията. "Това са измислени мотиви. За да има злоупотреби, те трябва да се докажат. Цели се в обществото в Хитрино да се създаде напрежение", категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки