Кънев: Борисов загуби поредната си битка с Цветанов

Президентът да наложи вето на Изборния кодекс, призова лидерът на ДСБ

OFFNews 25 април 2016 в 21:00 6251 6

Лидерът на ДСБ Радан Кънев призовава президентът да наложи вето върху всички промени на Изборния кодекс.

"Въпросът дали ще имаме приличен Изборен кодекс или това недоразумение ще влезе в сила не е в ръцете на министър-председателя, а на президента. Така че нашият най-важен разговор оттук нататък ще е с президента, с надежда да наложи пълно вето върху целия текст на кодекса", коментира Кънев в Стара Загора, цитиран от Dariknews.

Според него възможността Борисов, като лидер на най-голямата парламентарно представена партия, да повлияе на промените в Изборния кодекс е изчерпана.

"Борисов вече се е провалил в опита си да убеди депутатите от ГЕРБ да не вършат безумия. Загуби поредната си битка с Цветан Цветанов", каза Кънев.

Той добави, че ДСБ няма да участва в утрешната среща на премиера с политическите сили от коалицията за изчистване на скандалите около Изборния кодекс.

"Можем да участваме в консултации за всяко законодателство, но не и в подобен формат. Премиерът Борисов от месеци няма нашата подкрепа, така че в коалиционни формули ние не участваме", посочи Кънев.

Борисов: Склонни сме да направим ревизия на Изборния кодекс

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

6

Нострадамус

26.04 2016 в 15:52

Колкото и да уважавам Р. Кънев не мога да не го упрекна в една основна, фундаментална грешка : Без неговата подкрепа Борисов нямаше да може да създаде кабинета Борисоф-2 и на България щяха да бъдат спестени всичките тези проблеми - финансови, съдебни, социални и парламентарни. Всеки, който е влизал в коалиция с Борисоф и Цветаноф, е бил употребяван и след това изхвърлен и обявен като клатещ властта, или враг на народа!

12129

5

ig

26.04 2016 в 15:25

Към момента РБ и Радан е единствената опозиция.. хора на мен лично те са ми надеждата.. аз се чувствам отчаяна.. къде живеем??? Моля се на президентските избори герб да паднат, много се моля..

12415

3

Ани

25.04 2016 в 22:26

радан кънев, дугари и другарки!
С всичките си изказвания напомня на другарите от соца :-)

12881

2

Иван55

25.04 2016 в 21:57

"Ако ДСБ постъпят честно трябва да признаят, че още през февруари в управляващата коалиция се договорихме всеки да предложи своите идеи за Изборния кодекс, да се изготви един общ доклад и после да се гледа текст по текст. Сега се обявяват против задължителното гласуване или искат безразборно да се отварят секции в чужбина. Когато ни отърва се правим на европейци, стига с този двоен стандарт", ядоса се Каракачанов. - по Фактор

Просто друга гледна точка, нищо лично.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки