Кънев: Ако не си свършим работата, идват следващите

Ивайло Анев 14 декември 2014 в 18:48 5853 12

Лидерът на ДСБ Радан Кънев

"Ако не правим реформите, ние сме приключили, защото тогава българският народ няма да има нужда от нас."

Това заяви в интервю пред Нова телевизия лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

Народът го интересува дали ще му се подобри животът. "Ако не – да пада гилотината и да идват следващите", категоричен беше той.

Според Кънев натискът и недоволството към министрите на блока ще се засилва заради реформите, които ще предприемат.

Лидерът на ДСБ коментира и искането всички парламентарни групи да поискат оставката на ВСС:

“Чакам реакцията на другите парламентарни групи, виждам от ГЕРБ подкрепа на моите думи. Предлагаме да разделим ВСС на две колегии. Ако разделим сегашният състав, това ще бъде лош старт”.

"Ласкае ме, че получавам писма лично от ВСС, че ще има лоши последици, ако целия ВСС си подаде оставката, това е все едно да хванеш някой счетоводител, че краде и да искаш да го уволниш, а той да ти излиза с доводи, че това ще бъде вредно за фирмата", аргументира се реформаторът.

“Има един голям въпрос - ние имаме ли прокуратура?” - запита реторично Кънев, като допълни, че мнението му за Главния прокурор Сотир Цацаров остава критично, въпреки че той дава положителни сигнали за предложенията за съдебна реформа.

Радан Кънев предупреди, че се очакват тежки атаки към министрите от РБ, защото те са неподкупни и искат да правят реформи.

Относно работата на новия икономически министър Божидар Лукарски Кънев сподели, че министърът навлиза по един интересен начин в работата си, но има нужда от време.

“При Божидар е друго, да отпуснеш примката около бизнеса, резултатът не е толкова видим, както при Лиляна Павлова, при която може да се премери колко магистрали и мостове е построила”, допълни Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика