Как се виждат кандидатите за районни кметове на Обединени за София

OFFNews 16 август 2023 в 13:32 2113 0

Районни кметове

Снимка Обединени за София

Как изглеждат кандидатите за кметове на столичните райони от ПП-ДБ, Спаси София и Екипът на София в собствените си очи? Вижте как се представя всеки от тях и какви цели си поставя за следващите 4 години, ако наесен бъде избран за кмет. 

Георги Атанасов, Кандидат за районен кмет "Банкя"

Роден съм и израснал в София. Завършил съм магистър “Инженерна журналистика” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Имам магистратура и от
Лесотехнически университет София “Инженерство в околната среда”. Имам над 20 години опит като изследовател и ръководител в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН. Собственик и управител съм на първата българска компания за високи технологии в аквакултурите. 

Искам да направим работещ план за транспортна безопасност на град Банкя и да го приложим на практика. Искам Банкя да стане организиран, чист и зелен град. С дигитална районна администрация, която е ефективна и отворена към хората. Разрешаването на 22- годишния проблем със стадиона на град Банкя, наред с възстановяването на други спортни съоръжения. Мисля, че имаме нужда и от нови училища и филиали на университети.

Зарко Клинков, кандидат за районен кмет “Витоша”

Завършил съм магистратура по архитектура в УАСГ в София. Работя вече повече от 10 години в сферата на инвестиционното проектиране и строителството, като съм
бил участник във всички етапи на процеса – от проект до изпълнение. След като се дипломирах работих като проектант и консултант. Поверените ми бяхамногообразни обекти в цялата страна, с което придобих голям опит в различни ситуации и решения. От 2019 г. развивам собствена практика в сферата на инвестиционното проектиране и консултантска дейност, както и инвестиционен бизнес с недвижими имоти. На 33 години, семеен, с дете на 3 г.

Ще работя за инвестиции в техническата инфраструктура на района - изграждане на тротоари, улично осветление, улици, ВиК. Приоритет ми е изграждането на ясли, детски градини и училища, за решаване на проблема с липсата на места в тях. От изключително значение е изграждането и поддръжката на зелените площи в целия район.

Румен Костадинов, кандидат за районен кмет “Връбница”

Роден съм и израснал в София. Завършил съм бакалавър “Бизнес администрация” в УНСС. В момента завършвам магистратура в УНСС със специалност “Управление на търговски вериги”. По-голямата част от професионалния ми път е преминал в голяма международна компания. В момента работя като регионален мениджър в млада и бързо
развиваща се верига, работеща на сръбския и българския пазар. Ръководя екипи от над 100 човека. Преди година работата ме отведе в Атина, където помогнах за
успешното стартиране на компанията на гръцкия пазар. Част съм от Спаси София от две години и съм един от учредителите на партията.

Моите приоритети са проактивно премахване на изоставените и излезлите от употреба автомобили, които блокират улиците и заемат стотици паркоместа; полагане на маркировка навсякъде, където е позволено паркирането, така че жителите в по-големите квартали от района да бъдат сигурни къде е разрешено да спрат и къде не; подобряване на организация на движението по кварталните улици и маркировка и създаване на еднопосочно движение, където е възможно.

Фокус ще ми е облагородяване на междублоковите пространства и детските площадки: ремонт на алеи, изграждане на нови детски площадки, поставяне на осветление и модерна паркова мебел в парк Обеля; облагородяване на околоблоковите пространства – засаждане на цветя и растителност, декоративни огради и паркова мебел.

Станислав Илиев, кандидат за районен кмет “Възраждане”

Живея и работя в София и тук съм реализирал своите мечти за дом и семейство. Имам съпруга и две страхотни деца. По професия съм юрист и сертифициран одитор в
публичния сектор. Голяма част от моята професионална кариера е преминала в държавната администрация. Заемал съм отговорни ръководни позиции в няколко министерства, свързани с упражняването на одит и контрол, управлението на проекти със средства от европейския и национален бюджет и провеждането на обществени поръчки.

Като родител и баща на две деца, за мен ще е основен приоритет подобряването на условията за отглеждане, възпитание и образование за нашите деца, подпомагане на
семействата и осигуряване на спокойни старини и грижа за възрастните хора в район “Възраждане”. Ще работя да осигурим равни улици и тротоари, облагородяване и
възстановяване на зелените площи и междублоковите пространства, запазване на културното наследство в старата градска част на района. Мой фокус ще е законосъобразно и целесъобразно изпълнение на всички проекти в район Възраждане и край на явлението „ремонт на ремонта“.

Д-р Делян Георгиев, кандидат за районен кмет “Изгрев”

На 38 години съм, от София, женен с три деца. По професия съм лекар, понастоящем - кмет на район “Изгрев”. Обичам предизвикателствата и да опровергавам хората, които казват, че едно или друго нещо няма как да стане. Практиката ми като лекар, а впоследствие и като кмет, ме научи, че в живота няма невъзможни неща. Тренирал съм фехтовка и съм печелил редица републикански състезания на шпага и рапира. Обичам четенето и риболова.

Приоритет в моята работа ще е облагородяване на междублоковите пространства, местата за спорт, игра и отдих; възстановяване на пешеходната инфраструктура в кварталите, освобождаване на сградата на бившата детска градина от страна на общинската администрация на “Изгрев”.

Д-р Емил Бранчевски, кандидат за районен кмет “Илинден”

По професия съм лекар. Желанието ми да се уча от най-добрите в професията ме отведе в Германия, където специализирах обща и коремна хирургия, а впоследствие като специалист бях зам. ръководител на Центъра по херниална хирургия. Това обаче и за момент не бе повод да прекъсна връзката си с България. От 2019 г. съм част от Спаси София. Тогава създадох и започнах да ръководя екип “Здравеопазване”, който изработи най-подробната програма за общинско здравеопазване. На 34 години съм, женен с едно дете на 4 г. 

Моите приоритети за района са равни тротоари, повдигнати, осветени и регулирани пешеходни пътеки, безопасни велоалеи свързващи съществуващите такива от Западен парк към центъра, доизградени улици и такива без дупки и с неизтриваща се след месец маркировка, зони за сигурност около училища и детски градини, с възможност за краткотрайно паркиране за оставяне/взимане на дете, ясно разграфяване на паркоместа, изграждане на многоетажни паркинги за безпроблемно паркиране.

Уредени междублокови пространства, паркове и зелени площи: преосмисляне функцията на междублоково пространство и превръщането им в оазиси на градската среда - за отдих след работа, безопасна игра на деца и разходка на домашни животни; цялостно преобразяване и ремонт на градинката “Св. Троица”, възстановяване на езерото, обособяване на кучешки парк; край на ремонта на ремонта в Западен парк. Ще положа усилия за разрешаване на казуса с комплекс “Захарна фабрика” в полза на
обществения интерес. 

Ясен Русев, кандидат за районен кмет “Искър”

Казвам се Ясен Русев и съм баща, съпруг и предприемач. Вече повече от 10 години живея, заедно със семейството ми, в “Дружба” 1, близо до езерото. В ежедневието си,
често се сблъсквам с добре познатите проблеми на района ни - разбитите улици и тротоари, разхвърляните боклуци и мръсните междублокови пространства, остарялата материална база на училищата и детските градини. 

В момента се занимавам с развитието на частни бизнес проекти и съм решен да приложа добрите бизнес практики и в управлението на района.

Най-голямото ми желание за район “Искър” е да го превърнем от краен, поостарял и непривлекателен за инвестиции район, в модерен, чист и икономически развит район.
Ще започнем качествено ремонтиране, от първия път, на пътната мрежа - на големите булеварди, на вътрешните улици и тротоари. За да могат хората и бизнесът в района да се придвижват бързо и сигурно! Ще направим подробно обследване на цялата материална база и сграден фонд на съществуващите детски градини и училища, след което ще извършим необходимите реконструкции. За да могат всички деца на района да се възпитават и обучават в здравословна и качествена среда!

Димитър Петров, кандидат районен кмет “Красна поляна”

Юрист и възпитаник съм на Софийски университет “Св. Кл. Охридски”, имам опит в държавната администрация, както и в частния сектор, практикуващ адвокат съм от 8 г. В практиката си като адвокат, многократно съм се сблъсквал с различни проблеми, при работата ми с общинската администрация, отнасящи се до спазването на срокове, липса на комуникация или просто, лошо отношение. Смятам че, функцията на общинската администрация е да бъде от полза на хората и да подпомага техните нужди, а не да бъде пречка. 
Израснал съм и съм учил в ж.к. Разсадника, семейство ми живее тук, както и голяма част от приятелите ми. Не са ми чужди проблемите на района: състоянието на
инфраструктура, осветеността, затруднения достъп на родители с малки деца и хора в неравностойно положение, състоянието или липсата на детски площадки и
места за отдих на открито в общината (беседки,пейки,чешми). Съществуващите проблеми, като липсата на осветление или недостатъчната осветеност на улиците,
създават множество проблеми. 

Цвета Николаева, кандидат за районен кмет “Красно село”

Родена съм и израснала в София, по-голяма част от живота си съм прекарала именно тук. Въпреки многобройните възможности да емигрирам, аз избрах да остана в любимия град и пак тук да създам своето семейство. Омъжена, горда майка на две прекрасни момчета. По образование съм юрист, завършила съм Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. Имам богат административен опит: няколко години работих в администрацията на пазарите „Красно село“ и „Борово“, а след това в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Сега съм част от екипа на Спаси София.

Ще работя за подобряване на инфраструктурата - бързо регулиране на всички паркоместа с освобождаване на тротоарите, подобряване на пътната маркировка в квартала и обезпечаване на пътната безопасност. Ще положа усилия за изграждане и поддържане в добро състояние на детски площадки, междублокови пространства, спортни игрища и паркова мрежа, модернизиране на уличното осветление. Фокус ще ми е връщане на доверието на гражданите в районната администрация - изнесени приемни, онлайн консултации с граждани от типа въпроси и отговори, допитвания и обсъждания - както и стимулиране на активно участие на жителите от района в облагородяването му.

Лилия Донкова, кандидат за районен кмет “Кремиковци”

Икономист съм по образование. Бакалавърска и магистърска степен съм придобила в Университет за национално и световно стопанство и Нов български университет.
Три мандата съм работила като заместник кмет. През 2019 г. приех да се кандидатирам за кмет на района. Гордея се, че изградихме нова детска градина в кв. “Сеславци”, санирахме две училища - 117 СОУ “Св.Св. Кирил и Методий” в гр. Бухово и 162 ОбУ “Отец Паисий” в кв. Ботунец. Реновирахме вътрешно квартални улици във всяко
населено място в района. 

Моите приоритети за района са: Извършен основен ремонт на ул. „Челопешко шосе“, както и подобряването на транспортната инфраструктура на район „Кремиковци“, в това число пътища, тротоарни настилки, вътрешноквартални улици и спирконавеси. В сферата на образованието приоритет са ни разширението на 159 ОУ „Васил Левски“
– кв. Челопечене, както и изграждането на нова детска градина в кв. Ботунец, също и разширение на съществуващите детски градини в кв. Враждебна, кв. Челопечене и с.
Горни Богров. Спортът и физическата активност винаги са били от изключителна важност за мен и моя екип, ето защо в тази дейност сме заложили за реновиране и изграждане на паркова среда в много от кварталите.

Константин Павлов, кандидат за районен кмет “Лозенец”

По образование съм инженер по радиоелектроника и доктор по социология. Близо 20 години съм се занимавал с развитие на водещи интернет медии, като съм един от
създателите на abv.bg. Носител съм на голямата награда за журналистика „Валя Крушкина“ през 2012 г. От 2015 г. преподавам в катедра Европеистика на Философския
факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и съм участвал в изследвания, посветени на пропагандата и на развитието на трудовия пазар в България. През 2019 г. бях избран
за районен кмет на район Лозенец. 

Ще продължа да работя за запазване на автентичния облик на историческите части на Лозенец. Ще продължа да работя за завършване на ключовите проекти в новите
квартали на района, които, вярвам, че ще повишат качеството на живот. Ще завърша три разширения на детски градини в “Лозенец” и ще предложа санирането на сградите
на всички общински училища на територията на района. Ще работя за изграждането на училище и на детска градина в кв. “Витоша ВЕЦ Симеоново”, както и за изграждането на връзката между кварталите “Витоша ВЕЦ Симеоново” и “Кръстова вада”. С помощта на СОС и на Столична община ще създадем нови и ще благоустроим съществуващи зелени пространства в район “Лозенец”. 

Георги Тодоров, кандидат за районен кмет “Люлин”

Роден съм през 1989 г. и оттогава съм живял, израснал и учил в “Люлин”, V-ти микрорайон. Моят район винаги е бил част от една „друга“ София, която колеги и приятели избягват, а мнозина с изненада са слушали от мен за добрите възможности и прекрасните хора там. Адвокат съм с повече от 10г. професионален опит в областта на недвижимите имоти, регулация и устройство на територията, административни и търговски дела.

Ще работя за трайно и системно разрешаване на проблема с паркирането. Пред блока, в който съм израснал, в момента се паркира дори и върху детската площадка. В район „Люлин“ има много семейства с деца и млади хора, които заслужават по-адекватна социална, културна и спортна инфраструктура. Мой приоритет е създаването и поддържането на спокойна и привлекателна среда за развитие на детски спорт, културни мероприятия и инициативи, които да обединят гражданите от отделните микрорайони и междублокови пространства в цялостна общност и среда. Запазването и облагородяването на зелените площи е част от общата ми визия за района като спокойна среда за живот на младите семейства и отглеждането на деца. Ще работя интензивно за изграждането и подновяването на тротоарните настилки качествено и своевременно заедно с изграждането на обезопасени велотрасета.

Ивайло Кукурин, кандидат за районен кмет „Младост“ 

От раждането си живея в ж.к. “Младост” и съм избрал и в бъдеще да остана тук. Професионалната ми кариера вече тринадесет години преминава в структурата на НЕК ЕАД, Предприятие „Язовири и каскади“, като през по-голямата част съм изпълнявал длъжността инженер Хидроенергийни системи. Имах възможността да придобия и допълнителни умения от втората ми магистърска квалификация – инфраструктурно планиране и мениджмънт, което завърших в Технически университет във Виена. Именно тази квалификация ми дава и увереността, че мога да се справя с предизвикателствата в управлението на район „Младост“.

Основната ми цел ще е насочена към полагане на максимални усилия за оправдаване на очакванията на мотото на „Младост“- „Млад, модерен и мъдър“, като е необходимо предприемане на значителни стъпки за преодоляване на множеството проблеми, които се генерират от разрастването, бързото застрояване и необходимостта от
навременни действия. Най-после да вървим по нормални европейски тротоари и да караме по добре асфалтирани пътища, като ремонтите им да се случват качествено и най-вече - от първия път; да създадем условия за добро развитие на нашето бъдеще, а именно децата на София и Младост, като изградим нови и направим сегашните детски градини по-модерни и атрактивни за децата. 

Румен Димитров, Кандидат за районен кмет “Надежда”

Семеен съм с две деца и съпруга. Икономист по образование, имам над 25 години управленски опит като частен предприемач в различни сфери на бизнеса в София.
Ангажиран съм с каузата за развитието на детския спорт като начин на живот и здраве. София е моят град. 

Една от личните ми каузи е превръщането на Надежда в красив, чист, зелен и сигурен район с ефективно и разумно разходване на нашите пари. Налагане на принципа на
прозрачност как се взимат решенията, отчетност как и защо се разходват публичните средства. Активна борба с разкриването и даване на гласност на корупционните практики. И не на последно място да осигурим на децата спортни бази в училищата, достъпни за всички.

Владислав Владимиров, кандидат за районен кмет “Нови Искър”

Имам бакалавърска степен по Политология в СУ” Св.Климент Охридски” и магистратура “Международна сигурност” в същия университет. Експерт съм в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Организирах справедлив граждански протест за нелепо изградения подлез под Северната скоростна тангента, който натовари трафика за жителите на Нови Искър, както и тези от Искърското дефиле. Организирах среща на жителите от село Локорско срещу изграждането на незаконна кариера. Включих се в спонтанния протест на жителите на Нови Искър срещу Тол системата. Инициатор съм на кампания за набиране на средства за изграждане на параклис “ Св. Дух” в кв. Кумарица.

Ще работя за изграждане на канализация във всички населени места в района. Фокус на дейността ми ще е възстановяването на сградата на старата баня в кв. “Кумарица”.
Приоритет за мен е и изграждането на бърз достъп до централните райони на София чрез разширение на бул. “Рожен” - от надлез “Надежда” до Околовръстен път и връзка
на Северната тангента със село Кубратово. 

Георги Кузмов, Кандидат за районен кмет “Оборище” 

Роден съм в София, живея в района на Оборище от много години. Завършил съм право в СУ “Св. Кл. Охридски”. Женен съм с едно дете. Заемал съм високи позиции в
международни компании и държавни учреждения - бил съм 3 години Директор на Ефир 2 на БНТ. Винаги съм тръгвал от най-ниските стъпала. 30 г. от живота ми, са минали
като активен журналист. Участвал съм и съм бил водещ в знакови предавания: В БНР - “Добър ден”, в БНТ - “Актуална Антена”, “Вариант 4”,“Плюс-Минус”, “Екип 5”, “Денис и
Приятели”. Бил съм издател на вестниците и списания: ”Hi-life”,”Телевизия и радио”, “Mediaboxx”. Научил съм се да чувам другия и да съм диалогичен. Последната ми работа е
директор Бизнес развитие за Европа на най-голямата фирма в света за локализиране на медийно съдържание “Iyuno”. Занимавал съм се с провеждане на големи международни
събития: основател съм на фестивала „Mediamixx“ и повече от 25 години съм го организирал без да съм ползвал нито лев обществен ресурс - затова мога да кажа, че
разбирам от логистика и набиране на средства за каузи. 

Район “Оборище” е добър „бранд“ за живеене и с добър стандарт, но може да е още по-добър! Това е стара София с много сгради, които трябва да бъдат запазени, поддържани или възстановени. “Оборище” заслужава модерна електронна администрация с линкове за плащане на данъци и достъп до всякаква полезна информация. Нуждаем се от модерна комуникация за известяване.
Оказва се, че община “Оборище” няма екип за всекидневна поддръжка на територията, а това е жизнено важно. По-добре е да се оправят няколко счупени плочки навреме,
отколкото да се чака да се повреди целият тротоар. 

Ангел Стефанов, кандидат за кмет на район “Овча купел”

Завършил съм Публична администрация в УНСС, имам и докторска степен, също от УНСС по научна специалност “Съвременни политически системи”. Бил съм преподавател към катедра “Политология” в УНСС и департамент “Администрация и управление” на НБУ. През периода 2004-2014 за два мандата съм Обществен посредник
на Столична община. От 2019 съм кмет на район “Овча купел”. През този мандат метрото стигна до района, завърши се бул. “Монтевидео”, изградихме 4 нови детски
градини, ремонтирахме много улици, паркинги и тротоари. 
Ще работя за изграждане на парк “Кукуряк”, облагородяване на междублокови пространства, обособяване и изграждане на малки паркове "Здравето" и "Линкълн - Централна", изграждане на нови места за спорт, паркинги, решаване на проблема с недостига на места в детските градини.

Милена Алексиева, кандидат за районен кмет “Панчарево”

Родена съм с София, живея в район Панчарево. Завършила съм право в СУ „Климент Охридски“ и работя по специалността си до момента. Граждански активист съм от „Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне“, в което работим по решаване на проблемите на района от години. Омъжена съм с две деца.
Ще работя за по-добра инфраструктура, за подобряване на сметоизвозване и ликвидиране на незаконните сметища. Имам ангажимент към решаване на проблема с детските заведения и училища.

Инженер Кристиян Христов, кандидат за районен кмет “Подуяне”
Роден съм и израснал в София, а професионалният ми път и образование ме отведе в Испания. Там стартира моята практика в областта на проектирането на пътища и
транспортни съоръжения, и реализиране на транспортни проучвания. Най-предизвикателните и мотивиращи проекти, по които съм работил, са тези, свързани с развитието на градовете в България, включително и разработването на „Визия за София“ по направление Транспорт.

Ще работя за равни улици и тротоари, и нови паркинги - залагаме на цялостно справедливо преосмисляне на наличните пространства от фасада до фасада по ключовите улици в квартала (бул. „Източна тангента“, ул. „Летоструй“, ул. „Васил Петлешков“, ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Станислав Доспевски“), с цел осигуряване на подобрения за всички участници в движението. Ще изградим зелени и красиви междублокови градини - ще облагородим и преосмислим междублоковите пространства в кварталите чрез възстановяване на зелените площи и осъвременяването на детските площадки и спортните съоръжения. Ще направим чист и уреден квартал, без мръсен въздух и кал.

Момчил Даскалов, кандидат за районен кмет “Сердика”

Израснал съм в София и вече четвърт век живея в район "Сердика". Над тридесет години управлявам екипи и процеси в различни бизнес сфери. От 15 години работя в областта на управление на авторски права в музиката, през последните години с фокус към проекти за дигитализация на административните процеси. В професионалния си и личен път винаги съм полагал усилия за подобряване на цялостната среда у нас - работна, жизнена и обществена.

Като районен кмет ще мога пряко, ефективно и системно да работя усилено в няколко насоки. Фокус ще ми е благоустрояване на кварталите - комплексно възстановяване и изграждане на тротоари, междублокови пространства, градинки и зелени площи, обособени места за паркиране извън тях, улична инфраструктура и осветление. Само
с един ремонт, от първия път. Ще работя за запазване и развитие на уникалната за града Зелена система на района. Висок приоритет за мен е чистота на въздуха: развитие на програмата за подмяна на отоплителните тела на твърдо гориво, увеличаване на покритието, честотата и качеството на публичния транспорт.

Георги Илиев, кандидат за районен кмет “Слатина”

Роден съм в София, израснал съм тук, където отглеждам и четирите си прекрасни деца. Аз съм кореняк софиянец, вълнувам се за всичко в този град. Мечтата ми е столицата да е с уредена инфраструктура, с много възможности за културна и спортна дейност. Вече четири години бавно, но сигурно, сбъдвам тези свои мечти, работейки активно в район „Слатина“.

Ще продължа да работя за това София да се развива като по-устойчив, по-модерен, по-зелен, по-уреден, по-чист град, който да може да отговори на всички съвременни изисквания. Конкретни неща, които съм планирал и задействал включват: плана за разширяването на парк „Гео Милев“ и свързването му с кв. „Христо Смирненски“ чрез пешеходни и велосипедни алеи, изграждането на многоетажен паркинг до пазар „Ситняково“, стартиране на изграждането на метро в района, изграждането на поне
една нова детска градина; изграждането на голяма спортна зала в ж.к. „Христо Смирненски“.

Трайчо Трайков, кандидат за районен кмет “Средец”

Завършил съм Английската гимназия със златен медал. Магистър съм по МИО от УНСС, специализации по финансов анализ и контролинг в Германия и Австрия. Стратегически
консултант съм в CET и Roland Berger с проекти в 15 различни европейски държави. Член съм на висшия управленски екип на EVN. Бил съм Министър на икономиката, енергетиката и туризма. Инвеститор и ментор съм на стартиращи компании. Бил съм общински съветник и кмет на район “Средец”. Избран съм за Районен кмет на
годината в България за 2020-2021 г.
По-широката децентрализация и представителство на съмишленици в ръководството на СО и в СОС ще са ключови за разкриването на нови възможности за подобряване на качеството на живот в София. Ще съм там, за да ги реализирам.

Еней Енчев, Кандидат за кмет на район “Студентски”

Роден съм в София през 1964 г. Учил съм в 91 НЕГ - София, а завършвам средното си образование в 8-ма гимназия, кв. Мусагеница. Висше образование завърших в Университета за национално и световно стопанство, където получих магистърска степен по специалност “Икономика и управление на търговията”. След завършването ми съм работил в сферата на частното предприемачество. Създавал съм и ръководил фирми, които са оперирали най-общо в сферата на търговията и финансите.

Ще работя усилено за подобряване работата на районната администрацияпрозрачност, ефективност и отчетност. Целта ми ще бъде привличането на млади кадри.
Основните ми приоритети ще бъдат качествена, безопасна, удобна и поддържана пешеходна и транспортна инфраструктура и улично осветление; обновяване на
съществуващите паркове и градини и изграждане на други функционални, сигурни, естетични и атрактивни публични пространства, в т.ч. достъпни и атрактивни зони за активен спорт и забавления; модернизация и увеличаване капацитета на социалната инфраструктура (училища, детски заведения, читалища, здравни заведения).

Димитър Божилов, Кандидат за районен кмет “Триадица”

Казвам се Димитър Божилов и съм районен кмет на столичния район “Триадица” в отминаващия мандат. По образование и призвание съм юрист, спортист-ветеран, съпруг, баща, отговорен и любящ стопанин на пет осиновени животни. 

Постигнах прозрачна и близка до хората администрация, разреших дългогодишни проблеми и се боря за повече средства за районите със законодателни предложения. Открих нови места в детските заведения в района. Премахнах стотици незаконни обекти, ремонтирах и реновирах важни улици и спортни обекти.

Мой приоритет остава премахването на незаконните обекти в района, за да отворим път за нови паркоместа или за повече зеленина. Ще се обособят и три нови парка за
гражданите и посетителите на “Триадица”. Ще продължа и ще разширя програмата за ремонти на улици, тротоари и междублокови алеи. Още спортни площадки ще бъдат реновирани и оцветени, за да оценим наново красотата на спорта. Гарантирам изграждането на нови сгради за детските заведения и училищата в “Триадица” - филиали, корпуси или изцяло нови обекти, които ще намалят недостига на места за нашите деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!