Кадиев поиска оставка на ръководството на БСП и нов Конгрес

OFFNews 10 октомври 2014 в 15:30 3630 1

Свикване на вътрешнопартиен референдум с въпрос "Давате ли мандат на ръководството на БСП за водене на коалиционни преговори с ГЕРБ", оставки на Изпълнителното бюро и Националния съвет на Столетницата и нов Конгрес.

Това поиска избраният преференциално за депутат от БСП в 43-то Народно събрание Георги Кадиев.

Неговият призив към днешния пленум е "БСП е да не се занимава с кой крив, кой прав, кой виновен и защо."

Изключителна загуба, загубени 50% от избирателите само за година. Трябват радикални и нетрадиционни мерки. Сега най-важно е не какво мисли ръководството на БСП, а какво мислят хората на БСП, категоричен е Кадиев.

Той побърза да успокои съпартийците си, че "нито ще ставам от АБВ, нито ще правя моя партия."

Би било прекалено лесно. Хиляди хора дадоха личното си доверие и за тях ние сме последната надежда за промяна на партия, която обичат и която често е целият им живот. Не съм от хората, които лесно ще зачеркнат живота и надеждите им. И не ни трябват места в ръководства, бюра и щабове. По това се отличаваме от тези, които са абонирани за властта, които винаги са първи в листи и никога в мажоритарни избори, винаги в задкулисието и никога очи в очи с избирателя. Неформалните лидери понякога стават формални. Формалните никога не стават неформални, написа вътрешният опозиционер във Facebook.

В личния си профил в социалната мрежа той прави и собствено допитване: "Съгласни ли сте БСП да започне коалиционни преговори с ГЕРБ и ако се стигне до коалиционно споразумение то да бъде подложено на вътрешнопартиен референдум?" 

Към момента почти 900 потребители са отговорили с "не", а около 300 - с "да".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика