Къде е седял Бойко Борисов, щом скутът на Пеевски е бил зает, пита Нинова

Според нея единственият изход от ситуацията са предсрочни парламентарни избори

Ружа Райчева 22 февруари 2024 в 12:26 2982 3

Корнелия Нинова в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Корнелия Нинова в парламента

Единственият ни изход от тази ситуация е оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори 2 в 1 с европейските, заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

По-рано председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обвини съпредседателя на "Демократична БЪлгария" Христо Иванов в опит да овладее прокуратурата и обяви, че когато са били гласувани конституционните промени, Иванов "е пил мазно кафе в кабинета му и е седял в скута му". Лидерът на "Да, България" отвърна на обидата, като каза, че Пеевски превръща контакта със себе си в компромат, което е признак на най-древната професия

Нинова коментира изострянето на реториката в управляващото мнозинство. Тя заяви, че БСП от началото на настоящото управление предупреждават, че ПП-ДБ и ГЕРБ са се събрали само заради постове, власт и пари. По думите ѝ сега те започват отвътре вече да си вадят кирливите ризи един на друг. 

"Мафията се самоизяжда. Сглобката е ненормална от самото начало. Христо Иванов, който беше в лодката пред "Росенец", се оказа, че седи в скута на Делян Пеевски да договаря главен прокурор. ПП-ДБ, които щяха да борят мафията, се прегърнаха с нея и им предложиха писмено да си разделят държавата", заяви тя. 

Според нея БСП е единствената реална алтернатива пред българските избиратели и единствената партия, неучаствала в "сглобката".

"Интересно ми е къде е седял Бойко Борисов, ако Христо Иванов е бил в скута на Делян Пеевски", каза още Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

800

3

д-р Хауссс

23.02 2024 в 10:26

Подмивал се е в банята... ;-)

345

2

Джендо Джедев

22.02 2024 в 15:21

Корнишончето и то се метна в джафкането на Шиши. Не е за чудене - простаците се надушват!

17439

1

мнение от IP

22.02 2024 в 13:05

Нинова - и тя простакеса....Въобразява си че печели като се прави на "опозиция". Но може сам да довърши БСП. Възлагам и тази надежда...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика