Кабинетът оцеля с подкрепата на Воля и беглеца от ДПС

OFFNews 25 януари 2018 в 09:15 11952 3

Снимка БГНЕС

Кабинетът "Борисов" 3 оцеля в първия си вот на недоверие.

От 234 гласували, 131 бяха против, 103 - за. Въздържали се нямаше.

За гласуваха народните представители от БСП и ДПС (79+24 гласа). Против бяха ГЕРБ (93), Обединените патриоти (26) и Воля (11). В подкрепа на кабинета гласува и независимият депутат Ангел Исаев, който влезе в НС от ДПС.

Гласуването бе тази сутрин, а самият премиер не присъства в пленарната зала, заради което бе разкритикуван от опозицията.

Вотът бе поискан от левицата с мотив провал на политиката за противодействие на корупцията.

Заседанието започна със 158 регистрирани народни представители. Данаил Кирилов от ГЕРБ предложи гласуването да се излъчва пряко по БНТ и БНР. От това гласуване стана ясно, че непосредствено преди вота във залата има 229 депутати.

Преди вота Валери Жаблянов излезе от името на ПГ на червените и нападна парламентарния шеф Цвета Караянчева за изказването ѝ след годишния брифинг на президента. Тогава тя разкритикува отрицателната оценка на държавния глава за работата на Народното събрание. Жаблянов посочи още, че рейтингът на парламента се подкопава от отсъствието на министър-председателя. Той покани премиера Бойко Борисов да дойде в залата.

Веднага последва декларация от името на ПГ на ГЕРБ, прочетена от Цветан Цветанов. Той каза, че било дълг на Караянчева да се противопостави на опитите на президента да унижи българския парламент.

Премиерът Борисов изпълнява ангажиментите си от международната програма от председателството и в момента лети за форума в Давос, каза Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

3

AnderXale

26.01 2018 в 00:01

Много скоро Марешки ще последва съдбата на РЗС и Деформаторите. Само, че май не си е направил сметките и след като Тиквата замине на бунището на историята, този ще има специално място в затвора!