Информацията от Чехия за сделката с ЧЕЗ не била секретна

OFFNews 28 февруари 2018 в 15:37 3731 2

Информацията от Чехия за сделката с ЧЕЗ не била секретна

Информацията, която премиера на Чехия Андрей Бабиш е предоставил на българския премиер Бойко Борисов, не е секретна.

Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

"Информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители вчера, е получена от кабинета на премиера Андрей Бабиш след като беше поискана от премиера Борисов при проведения телефонен разговор между двамата. Върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание", посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

И допълват: 

Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването ѝ.

По-рано днес от БСП поискаха оповестяване на цялата информация, която е предоставена от чешка страна. Жельо Бойчев каза, че се е запознал с информацията, която представлявала "хвърчащ лист, без никакъв подпис, без никакъв печат с информация".

"Нищо от информацията вътре не предполага тя да бъде класифицирана. Настояваме това да бъде предоставено и разсекретено", каза социалистът.

От БСП са внесли и предложение за създаване на временна комисия за изясняване на обстоятелствата около сделката за продажбата на ЧЕЗ. Управляващите обаче веднага отговориха, че не виждат причина създават специална комисия, защото вече е насрочено съвместно заседание, което ще се занимава с тази тема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

2

ELPIDA

28.02 2018 в 17:20

"Информацията... е получена от кабинета на премиера Андрей Бабиш ... "
Жельо Бойчев каза, че се е запознал с информацията, която представлявала "хвърчащ лист, без никакъв подпис, без никакъв печат с информация... Върху нея няма гриф за сигурност... "
последни новини: Бабиш, освен телефонен разговор с Б.Б, отрича да е изпращал информация в писмен вид!

14469

1

случайно прочетох

28.02 2018 в 16:50

Да дадат на електронните медии копие и да се запознаем със съдържанието.
Гинка, доколкото разбрах няма и средно образование.
Не ми се ще от нея да зависи и една крушка!
 
X

Да помогнем на украинските деца!