Глупостта и слабите нерви като фактори за развитие на сюжета в БГ политиката

OFFNews 15 май 2016 в 13:50 5811 4

В българската политика глупостта и слабите нерви трябва да бъдат анализирани като фактори за развитие на сюжета. Така председателят на „Движение 21” Татяна Дончева коментира в ефира на бТВ излизането на АБВ от правителството и заявката на лидера на ДСБ Радан Кънев за подкрепа на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат. След този развой на събитията премиерът Борисов се закани на АБВ да не го ядосват, за да не би той да се кандидатира за президент, след което Румен Петков (АБВ) го посъветва да си успокои нервите.

„Георги Първанов да не изнасилва Конституцията. В нея ясно е записано, че може само два пъти един и същи човек да е президент. Явно АБВ не възнамеряват да се допитват до Конституционния съд, а ще номинират Първанов, като търсят подкрепа от БСП и „Движение 21“ за общата му кандидатура. Правят това под предлог, че лявото пространство трябва да се обедини.”, допълни лидерът на „Движение 21”.

Дончева определи хода на АБВ като тактически погрешен и посочи, че партията на Първанов няма да може да се отърси от негативите, които е натрупало заради участието си в управлението в десния кабинет на Бойко Борисов. Безпричинното излизане на партията от правителството не може да ги направи антипод на правителството, с който да придобият автентичен образ на опозиция.

Като тактически грешен ход Татяна Дончева обяви и подкрепа, която председателят на ДСБ Радан Кънев заяви публично за втори президентски мандат на Росен Плевнелиев. „На конгреса на ДСБ видях хора, които искат промяна и радикални реформи. Няма как да искаш промяна и да подкрепяш човек, който четири години не посмя да влезе остро на ГЕРБ.”, каза още Дончева.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

4

Ани

15.05 2016 в 17:38

Плевнелиев не посмял да влезе остро на ГЕРБ?!
Дончева влезе меко на дсб и стана търсена за демократични съвети на десебарките :-) Безумни размисли на комунистката дочева, имаща се за капацитет по всичко?!
Как е навързала глупостта и слабите нерви с някакъв сжет :-)
дончиева, що не си гледате домашния сюжет, без да ни засипвате с нагллите си претенции и присъствие?

29585

2

Izalina

15.05 2016 в 15:46

Ето го моят обективен социалист :)
(пу, изневерих си)

А, така, Танче! Кажи им. Говори, че ми липсваше равновесието някак в цялото :)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика