ГЕРБ внасят доклад за изключването на избягалия от катастрофа общински съветник от транспортната комисия

OFFNews 17 април 2024 в 20:41 1549 1

Групата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС внася доклад за изключването от Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към Столичния общински съвет (СОС) на избягалия от местопроизшествие и карал пил Благовест Георгиев от групата на „Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София” (ПП-ДБ-СС).

Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

От ГЕРБ призовават и общинските съветници от другите политически групи да се включат като съвносители на доклада.

"Смятаме, че поведението на Георгиев е в разрез с целите и насочеността на комисията и би могло да урони доверието на гражданите към нейната дейност", написа във Фейсбук председателят на групата на ГЕРБ в Столичен общински съвет Антон Хекимян.

Кметът на София Васил Терзиев и общинските съветници на „Продължаваме промяната“ в СОС също поискаха оставката на Благовест Георгиев преди дни, след като от МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието.

Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Съветникът е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

"Поведението на общинския съветник Благовест Георгиев е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за публична фигура. Той трябва да понесе своята отговорност пред закона", каза и председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки