И ГЕРБ-СДС настояха общинарят нарушител на напусне СОС

OFFNews 06 април 2024 в 15:46 1982 2

Георгиев

Снимка БГНЕС

Благовест Георгиев

След общинските съветници от "Продължаваме промяната" и групата на ГЕРБ-СДС в СОС категорично осъдиха постъпката на общинския съветник и член на Комисията по транспорт и пътна безопасност Благовест Георгиеви поискаха да напусне общинския съвет.

След като блъска кола и бяга от местопроизшествието, той отказва да бъде тестван за алкохол и наркотици и е задържан.

"Подобно поведение от страна на когото и да е, е не само опасно за живота и здравето на жителите на София, но и показва липса на каквото и да е чувство за отговорност", са категорични от ГЕРБ-СДС.

Според тях публичните личности и особено представителите на политически партии са длъжни да бъдат пример за високи морални и човешки качества.

"Според публични данни това не е първият случай, в който Георгиев е хванат с алкохол в кръвта зад волана. Абсолютно недопустимо е представител на управляващата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и поведението му да бъде оставено без последствия! Още повече, ако се окаже истина, че въпросният е заплашвал органите на реда с това, че е общински съветник от "Продължаваме промяната", допълват от партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ-СДС настоява Благовест Георгиев незабавно да напусне СОС и да понесе своята отговорност за случилото се пред закона.

И цитират публикация на Благовест Георгиев в официалната му страница във Фейсбук: "Инцидентите по софийските улици стават все по-чести и по-чудовищни. Нещастните случаи зачестяват, броят на жертвите нараства, животът за цели семейства се превръща в трагедия. Като кандидат за общински съветник, една от основните ми задачи ще бъде подобряване на безопасността..."

"Край на цитата, очевидно и на стойността на предизборните обещания на съветника от ПП-ДБ-СС", завършват общинарите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

06.04 2024 в 20:42

ПП да го разкарат този веднага, че на хората им писна да гласуват "ЗА" с отвръщение. Всяко нещо си има граници.

500

1

781000

06.04 2024 в 16:27

Променкаджии, падате толкова ниско, че гербавите да ви четат морал. На Лесна и простихте, ето с какви елементи ви се отблагодаряват.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки