ГЕРБ отново бяха преброени ръчно, за да събере парламентът кворум

Елица Мартинова 04 декември 2013 в 09:23 1429 0

Михаил Миков Снимка: БГНЕС
Михаил Миков Снимка: БГНЕС

 

За пореден ден кворумът в парламента бе осигурен чрез усилията на председателя на Народното събрание Михаил Миков, тъй като парламентарната група на ГЕРБ отказа да "даде рамо" при регистрацията.

Първият опит бе малко след 9 ч. Макар че в залата видимо присъстваха достатъчен брой депутати, при процедурата се регистрираха едва 118 души.

"Очевидно в залата има достатъчно народни представители, които не желаят да се регистрират. Има два варианта - тези, които не желаят, да напуснат или да се регистрират, за да не правим преброяване с квесторите в зала. Конституцията е изрична в това отношение. Имаме и практика вече, да не я прилагаме. Моля ви, процедура по регистрация", каза от парламентарната трибуна председателят Миков.

Въпреки неговите предупреждения, ГЕРБ нито се регистрираха, нито напуснаха пленарната зала и в регистрацията се включиха 118 души.

След като Миков помоли квесторите ръчно да преброят депотатите по блокове, в залата бяха "установени" 176 депутати и заседанието започна.

Процедурата по ръчно преброяване бе последвана от конфликт, след като в гласуването на програмата се включиха 186 души.

Цецка Цачева от ГЕРБ направи забележка по начина на водене на Михаил Миков и коментира, че парламентът изглежда "смешен", след като в зала има уж 176 души, а гласуват повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков