ГЕРБ кани партньорите на кафе, за да изчистят противоречията

Кризата в мнозинството е на път да приключи, обяви съпредседателят на РБ Радан Кънев

OFFNews 06 януари 2015 в 09:49 5943 11

Ръководството на ГЕРБ ще покани на кафе лидерите на партиите, с които управляват, за да разговарят за бъдещите си действия.

Това обяви Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси в интервю за БНТ.

В края на миналата година отношенията между ГЕРБ и коалиционния им партньор РБ се обтегнаха заради внесените в последния момент предложения за промени в пенсионната система, които бяха приети с подкрепата на ДПС.

"Дебати с партньорите ще водим, но докато съществува правителството, водещата роля ще е на ГЕРБ. Няма да се откажем от онези политики, които са част от нашата програма", уточни Стоянова.

Тя допълни, че подкрепа от ДПС трябва да има по важните за България теми и всякакви приказки за предсрочни избори са безотговорни. 

Председателката на бюджетната комисия категорично застана зад законодателните промени за пенсионните фондове. Конкуренцията е единственият възможен стимул фондовете да се борят за клиентите си, аргументира се Менда Стоянова.

Всички видяха, че бяхме на път да завършим годината с една много остра криза в мнозинството, тя е на път да приключи. Това обяви пред bTV съпредседателят на РБ Радан Кънев.

Той обяви, че не е сърдит на ГЕРБ, защото може да се разсърди само на семейството и близките си. 

"Не харесвам нито семейните, нито брачните, нито бракоразводните алегории в политиката. Политиката е друго, политиката е сътрудничество", коментира Кънев.

Той уточни, че спорът между управляващите партии не означава разпад, а означава да се търси най-добрият път.

"Това, че няма диктат от един човек или от една партия, а всяко решение се подлага на много сериозна дискусия, това е нещо добро и нещо, което отдавна трябваше да го има в България", обясни още съпредседателят на Реформаторите.

Кънев коментира и изявите по празниците на лидера на ДПС Лютви Местан. "По празниците той беше единственият, който се показа. Крайно време е да разбере, че от ДПС не зависи кога и как си отива едно правителство. ДПС трябва да се промени".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика