Гълъб Донев не се яви в парламента. Рашидов обяви, че ще му направи скулптура

ПП искат да се определи точен ден, в който служебният премиер ще отговаря на въпроси в Народното събрание

Ружа Райчева 06 януари 2023 в 09:59 1518 0

Гълъб Донев на

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Гълъб Донев на "Дондуков" 2

За пореден път служебният премиер Гълъб Донев не се яви по време на блиц или парламентарен контрол в Народното събрание. От "Продължаваме промяната" поискаха да се определи точен ден, в който министър-председателят ще се яви да отговаря на въпроси.

В началото на миналия месец в парламента имаше скандал, тъй като служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, както и Донев, не се явиха на петъчния парламентарен контрол. "Това не се е случвало и по времето на ГЕРБ", обяви тогава независимият депутат Явор Божанков. 

Днес от парламентарните групи на "Продължаваме прояманта" и БСП се възмутиха, че Гълъб Донев отново отсъства от традиционния блиц контрол, който се състои всеки първи петък от месеца. Депутатът от ПП Мирослав Иванов определи поведението на премиера за сходно с един от неговите предшественици:

"Ако той действително беше толкова загрижен за Плана за възстановяване и устойчивост, щеше да бъде тук. Надявам се да не подновява практиката на Бойко Борисов и да дойде тук, за да отговаря на въпроси."

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов му отговори иронично, че може би трябва да бъде повикан лидерът на ГЕРБ, но че той не е депутат. Депутатът от БСП Борислав Гуцанов заяви, че не е нормално министър-председателят не идва в пленарната зала, без да е ясно какви неотложни ангажименти има.

"Чърчил има статуя до Уестминстърското - едва ходещ и прегърбен върви към парламента. Не считам, че е нормално министър-председателят да не идва, когато има толкова остри въпроси, които трябва да бъдат обсъдени тук", каза той.

Рашидов отвърна, че в парламента е постъпило писмо, че Донев няма възможност да дойде, но че от администрацията на парламента все пак ще го повикат. Той добави, че когато приключи това Народно събрание, с удоволствие ще направи една скулптура на Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки