Фермер седесар влиза в парламента на мястото на Вежди Рашидов

OFFNews 04 септември 2023 в 14:35 1367 0

Йордан Кръстанов

Снимка plovdiv-online.com

Йордан Кръстанов, който влиза в парламента на мястото на Вежди Рашидов

Йордан Кръстанов става народен представител на мястото на Вежди Рашидов, реши Централната избирателна комисия (ЦИК) преди минути. Предстои той да се закълне в пленарна зала.

Кръстанов е трети в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС на предсрочните парламентарни избори през април тази година. Вежди Рашидов, който вече не е депутат, влиза от същия избирателен район. 

57-годишният Йордан Кръстанов е представен като фермер в сайта на СДС Пловдив. Той е оранжериен производител и председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция. От 1990 г. е член на СДС.

Това се случва след като депутатите прекратиха правомощията на Вежди Рашидов като народен представител. Още в първия работен ден от новата сесия, а гласуването мина набързо без дебат. В началото на август Рашидов подаде оставка като депутат и член на ГЕРБ. До това се стигна заради скандалната му реплика по отношение на жертвите на домашно насилие, която се чу заради по погрешка включен микрофон на скамейката на председателя на НС:

"Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна", каза тогава той и тези му думи му костваха политическата кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки