ЕНП няма да даде думата на Радан Кънев в дебата за върховенството на закона в България

Георги А. Ангелов 05 октомври 2020 в 16:41 8503 6

Ръководството на Европейската народна партия (ЕНП) няма да даде думата на евродепутат Радан Кънев (Демократична България) в дебата за върховенството на закона в България, въпреки че той бе сред неговите инициатори. От България думата ще получат само представителите на ГЕРБ в Европейския парламент. Това съобщи Кънев във фейсбук профила си.

“Решението на ръководството на групата на ЕНП е да не предостави време за пленарно изказване на алтернативни позиции в днешния дебат. Разбирам тази позиция, но я намирам дълбоко погрешна, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава”, коментира Кънев.

От парламентарната група на ЕНП - защитниците на България, ще говорят: Манфред Вебер - председател, Андрей Ковачев - зам.председател, Роберта Мецола - координатор на Комисията LIBE и Андрей Новаков.

Кънев ще направи последен опит на днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, да убеди ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци.

Кънев написа още, че ще използва възможността, която му дава правилника на европейския парламент за да внесе писмено изказване (в обем 200 думи) по дебата, в което да изложи гледната точка на тези две трети от българските граждани, които подкрепят протестите и се обръщат към Европа с призив за подкрепа на законността и свободата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

6

Новак

06.10 2020 в 07:06

Като не искаш да ти се вадят кирливите ризи, рий се в лайната и си мълчи. Явно на това сте свикнали - да мълчите, да лижете задници и да ви онодат. Продължавайте щом ви носи такова удоволствие. Но не включвайте в извратените ви оргии и другите хора - не всеки е склонен да търпи простотията.
Евросредствата не отиват при тези, които оцеляват , а в джобовете на гурутата ви.

3000

5

SaraAsar

05.10 2020 в 23:33

Няма други, които да плюят страната си! Срам и резил! Това са вътрешни работи и се решават в страната, а не се вади мръсно бельо на показ. Това е повод за протест, тези двамата трябва да бъдат отзовани! Какво искат, евросредствата ли да спрат при запаазени вноски? Те са си на хранилка и не им пука, че тук има цели браншове, дето се борят за оцеляване. Пфуй, отврат!

1894

4

Sashkavas

05.10 2020 в 20:59

И за какво е тоя хейт бе пичове. Какво да каже Рада Дълбоката освен да оплюе страната си или да им пусне едно филмче за възрастни (нали и без това е вечер и да си демонстративен гей е модерно)?

11719

3

Краси

05.10 2020 в 20:09

Доста глупаво от страна на ЕНП. Още ли вярват, че могат да удържат Борисов и неговата банда на власт в България?
Нека редовните избори да решат, нямам нищо против. Много интересно, колко процента ще получат ГЕРБ при непрекъснати протести и народни въстания до самия изборен ден от една страна, и Цецерон, който ще им източва структурите и избирателите от другата.
Господин Вебер, като е толкова принципен, да има добрината да съдейства за изпращане на наблюдатели на изборите, както правят в страните от третия свят, за да не могат да ги фалшифицират мутрите на Борисов.

3118

2

fishcake

05.10 2020 в 18:40

ЕНП показва колко е гнила отвътре.

1894

1

Sashkavas

05.10 2020 в 17:27

И правилно, добре че са европейците да научат малко на политика, поведение и национална отговорност Ганя Дълбокия. Като не му харесва да излезе от ЕНП и да ходи при СерГея и Милиончева или зелените, там ще го разберат.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки