Денков да не ни излага, да се прибере и да си научи домашното, каза Пеевски

Така реагира председателят на парламентарната група на ДПС на продължаващото настояване на Денков да стане външен министър

Ружа Райчева 15 февруари 2024 в 11:05 1757 4

Делян Пеевски в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Делян Пеевски в кулоарите на парламента

Смятам, че Денков трябва да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да не ни излага и да види кой е правилният и признатият от света външен министър.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски по повод продължаващото настояване на премиера Николай Денков да стане външен министър след ротацията на кабинетите, предстояща на 6 март. 

Пеевски призова премиера и вицепремиера да представят пред парламента оценките на отделните министри, така че "да се върви напред". Той каза, че не може едно министерство да бъде глас на някоя конкретна партия и призова за диалог и спокойствие, така че ротацията да се случи. Делян Пеевски подчерта, че Мария Габриел има качествата за външен министър, а Денков - за образователен. 

Според него е ясно, че целият финансов ресурс се намира в министерствата, ръководени от ПП. Пеевски призова те "да си ги проверяват".

"Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, за които не отговаря. Той има едно министерство и може да носи отговорност само за него", заяви лидерът на парламентарната група на ДПС. 

"Няма вече църкви и манастири". Борисов заговори за рушвети за милиони и как ГЕРБ спира корупцията на ПП-ДБ

"Аз съм сигурен, че ротацията ще се случи", каза още Пеевски. По думите му не си струва в момента да се говори друго, при условие, че има стабилно правителство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Зла свекърва

15.02 2024 в 14:03

Като говорим за излагане пред света, Пеевски да си даде сметка, че от позицията на санкциониран по закона "Магнитски" не е в позиция да казва кой излага и кой не българите.

Денков е образован човек. В света, където сме неразделна част, образованите хора са уважавани. Борисов, например, откровено ни излагаше, просташкото му поведение беше безпогрешно разпознато от външните ни партньори, че е клоунада и заради него третираха и България като бананова република (и как иначе, щом сме излъчили такъв да ни представлява). Мария Габриел има лични контакти, но говори сухо. Прилича повече на човек, който изпълнява нареждания, отколкото на човек, който определя политики. В крайна сметка тя ще стане премиер с мандата на ГЕРБ и по-добре да е тя, отколкото Борисов, но Денков не трябва да го губим като лице, което ще ни представлява навън, защото има ерудиция и е уважаван от нашите партньори.

135

3

Far Rider

15.02 2024 в 11:37

Не харесвам шопара, но пък сапунджията не става за нищо. Не може да е глас на "продължаваме ПОДМЯНАТА" , а на България!

345

2

Джендо Джедев

15.02 2024 в 11:25

То дали има по-голяма излагация от това да си намагнитен?

2550

1

alfakentavur

15.02 2024 в 11:06

Академик да излага мутро-шопар. Хахахахахахаха!!! Хахахахаха!!!!!! Ха!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика