Деница Николова и Иван Аспарухов са заместник-министрите в МРРБ

ОFFNews 11 ноември 2014 в 15:19 3268 1

Лиляна Павлова

Деница Николова и Иван Аспарухов са двама от тримата нови заместник-министри в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщи министър Лиляна Павлова на пресконференция след заседанието на кабинета, съобщава БТА.

Деница Николова ще бъде с ресор европейски фондове, Програма за регионално развитие, Програма за трангранично сътрудничество и Дунавската стратегия. Иван Аспарухов, който досега е бил кмет на община Мездра, е по линия на ангажиментите в коалиционното споразумение, свързано с предвижданата целенасочена политика в слабо развитите региони.

Лиляна Павлова вероятно ще има още един заместник-министър.

По отношение на актуализацията на бюджета Лиляна Павлова отбеляза, че са предвидени 13 млн. лв. за спешни дейности за подготовка на пътищата за зимни условия. 3,4 млн. лв. са осигурени за дължими от държавата средства за отчуждителни процедури, за да може да започне строителството на Северната скоростна тангента.

Реалният недостиг в бюджета на АПИ до края на годината е 81 млн. лв., отбеляза още министърът. От тях днес са осигурени едва 16,4 млн. лв. Останалите средства ще бъдат заложени в бюджета за следващата година.

Всички средства от винетки трябва да влизат в бюджета на пътната агенция и така е по закон, отбеляза министърът, като добави, че от 222 млн. лв., събрани от винетки тази година, само 192 млн. лв. са предвидени в бюджета на АПИ, а впоследствие тази сума е намалена с общо още 40 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки