"Да не благодарим на Турция, а да си защитаваме границата от бежанците"

OFFNews 16 октомври 2015 в 19:59 4807 2

Не трябва да чакаме Европа, а трябва сами да си пазим къщата. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев пред bTV.

Премиерът Бойко Борисов трябва да поговори с финансовия министър Владислав Горанов и да му обясни, че опазването на границата не е счетоводен проблем, а е въпрос на националната ни сигурност, подчерта Ноев.

Не е нужно Борисов така ясно да заявява колко сме благодарни на Турция, че ни предпазва от нови бежански напливи. България има възможност сама да защити границите си и при нови миграционни напливи, каза той. 

По повод инцидента, при който нелегален имигрант загина край Средец, Ноев посочи, че неговите симпатии са на страната на полицаите.

Трябва да защитим границите си, полицаите и военните ни пазят. Наша отговорност е да им помогнем всячески, коментира той.

По думите му реакцията на ДПС, откъдето строго осъдиха инцидента, е лицемерна.

ДПС последователно заема позиция против това България да изпълнява ангажиментите си за охрана на границата. Вътрешният министър в правителството на Орешарски Цветлин Йовчев носи отговорност за политиката на невръщане. Точно това решение доведе по-късно до първата бежанска криза, каза още Бойко Ноев.

Довършването на оградата по границата ни е от значение за качественото опазване на територията на страната, подчерта Ноев и допълни, че според него не са били прави скептично настроените към съоръжението, което е от изключителна важност за удържане на миграционния натиск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews