''Чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента.'' Най-интересните цитати в записа от събранието на ПП

Борисов казал, че го пазят от чужбина, защото им е "важен да има правителство"; Радев подготвя прокремълска партия: "Той е тръгнал да си пазарува кметовете на ГЕРБ един по един"

Георги Савчев 26 май 2023 в 19:30 22106 32

Кирил Петков и Асен Василев

Снимка БГНЕС

Кирил Петков и Асен Василев

"Продължаваме промяната" са си поставили за цел пълна чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента в цялата администрация, както и премахване на "руския актив, който е влязъл дълбоко" в специалните служби. Това става ясно от пълния запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната", проведен онлайн вечерта на 21 май. 

Записът е направен и беше разпространен днес от депутата отцепник от ПП-ДБ Радостин Василев.

На Националния съвет Асен Василев разказва също така, че Бойко Борисов му е признал: "Ами те даже и от чужбина ще ме пазят, щото съм им важен да има правителство".

Ето най-интересните акценти в записа от събранието на ПП:

1) Мъжът и кумът на Мария Габриел

Кирил Петков: Мъжът на Мария Габриел е третият в ЕНП, нейният кум е човекът, който е започнал цялата партия. Колкото и да си мислехме, че тя е просто една "калинка", а Бойко решава всичко, в случая е малко по-сложна играта - това е големият контакт на ГЕРБ с ЕНП. Нейният свят не е България, нейният свят е в Брюксел.

2) Илиян Михов предложен за премиер

Кирил Петков: Говорихме с Борисов и за експертен кабинет. Борисов каза: "Аз не го искам". Даже говорихме за Илиян Михов в Сингапур - един пич, който става за премиер, който и ние му имаме доверие. Борисов вика: "Не го знаем. Вие не го знаете много добре. Той не е в България".

3) Чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента

Асен Василев: Ако отидем на избори, изобщо не е ясно дали ще отидем на избори заедно с ДБ, а ако сме без тях на избори, ще се борим евентуално за трето място. Ако направим кабинет, това ще ни позволи да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента от места...Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри, че закононно-незаконно трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенции. Първите две седмици. Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това, в това число даже го гонят него лично юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър в този кабинет.

4) Можем "да си тръгнем с гръм и трясък"

Николай Денков: Ако след първата щета ние не можем да реализираме позитивите, заради които тръгваме всичко да правим, трябва да си тръгнем с гръм и трясък...Хубавото е, че аз съм го правил в някакъв малък вариант навремето, знам какво е, има си малко предварителна подготовка, медийна подготовка и накрая ако има достатъчно добра изненада, всъщност се получава. 

5) Еврото - паралелна разплащателна валута

Асен Василев: Моят план е да се въведе еврото като паралелна разплащателна валута в България на лева. Това означава, че всички страхове ще са изчезнали, защото всеки ще има поне година избор дали да си получава заплатата в евро или лева, да пазарува в евро или в лева.

6) "Да изчистим руския актив, който е влязъл дълбоко в службите"

Кирил Петков: Борисов също иска да вземе службите от президента. Как можем да се измъкнем да не са негови хора? Да кажем, че ще поискаме външни консултанти да ни помогнат с част от структурирането на службите...това ни дава някакъв шанс да изчистим руския актив, който е влязъл дълбоко в службите. Това е доста вероятен сценарий, не сме сами, а и с въшните партньори.

Асен Василев: Ако сме в ротация, [началниците на служби ще бъдат сменени]. Даже имената са синхронизирани с посолствата.

7) "Това правителство ще продължи до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента"

Асен Василев: Това правителство ще продължи до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента. Последният ден, в който Габриел трябва да е премиер, това ще е последният ден на това правителство. 

8) "Ако Радев и Гешев заедно тръгнат да бият по Борисов"

Кирил Петков: Единственият начин ГЕРБ реално да падне е ако Радев и Гешев заедно тръгнат да бият по Борисов, но падът на ГЕРБ в този момент няма отива към нас, а ще отива към това, което те са създали, защото кметовете ще си прехвърлят организациите. 

9) Борисов казал, че го пазят от чужбина, защото им е "важен да има правителство"

Асен Василев: Бойко каза: "Ами те даже и от чужбина ще ме пазят, щото съм им важен да има правителство. Ето как пазят Сашо Николов - те му вдигнаха обвинение и на следващия ден беше поканен на прием в американското посолство"

10) "Ние искаме да разкараме Гешев и да ограничим президента"

Асен Василев: Ние искаме да разкараме Гешев, да ограничим президента и тогава да се ходи на избори. И местните избори искаме да се правят с полиция, която ние контролираме или с полиция, която контролира президентът? Това са въпросите, които стоят реалистично на масата.

11) "Борисов се вижда като шеф на външна комисия в парламента"

Асен Василев: Борисов се вижда като шеф на външна комисия в парламента. И си е осигурил мнозинство за този избор - без нас!

12) "Aко се види, че прокуратурата ще бъде разчукана"

Асен Василев: Вдигнахме температурата в казана. Вдигна се напрежението и почнаха да избиват някакви неща. Ако влезем на кабинет, отстраним Радев от службите и засилим надолу по терена допълнително съдебната реформа, това ще вдигне още драматично температурата в казана. Единствената причина Гешев и Бойко да се стрелят е, че преди година и половина написахме в ПВУ, че трябва да има закон за съдебната власт. И година и половина по-късно те разбраха, че няма как да вземат тези пари, ако няма закон за съдебната власт. Същевременно има натиск и от Европа, и от САЩ, това е видимо и то е формален ангажимент на държавата. Няма как да бягат. И Бойко като е обещал на посланиците, че ще го изпълнява и като взе да го изпълнява, изведнъж цялата кочинка се разтропа. Иначе щяхме да сме си мирно, тихо, спокойно и Гешев щеше да е радост. И колкото повече вдигаме температурата в този казан - тоест ако ние дръпнем службите и те започнат да подават материали, ако съдебната реформа почне реално да се случва, мине първо гласуване на конституция и т.н., ако се види, че прокуратурата ще бъде разчукана, това вдига температурата и шансът да имплодира цялата тая гадна система на вързани свински черва е доста по-голям. Но това, за да го правим, трябва да са при нас лостовете да го правим. Това не можем да го правим, докато сме в кампания и обясняваме, че Бойко е педераст, pardon my French...

13) Радев подготвя прокремълска партия. "Радев е тръгнал да си пазарува кметовете на ГЕРБ един по един"

Асен Василев: Радев си е хванал под едната ръка Гешев, под другата ръка - Копринков. И с едната ръка ги подкупва, с другата ръка ги заплашва (кметовете - б.р.). Това нещо в момента се случва на абсолютно всички ГЕРБерски кметове. Това, което ще се случи, е че вместо да имаме ГЕРБ - 25%, ще имаме ГЕРБ - 15% и 10% прокремълска партия на Радев с местните кметове. Радев е тръгнал да си пазарува кметовете на ГЕРБ един по един... Ако Радев държи и полицията в този момент, това ще направи нещата драматично по-лоши за ГЕРБ. Те искат сравнително честни избори и знаят, че нашата полиция ще направи сравнително честни избори. Ако Радев прави избори, той ще ги направи нечестни в посока Радев... В 90% от територията на страната ние на местните избори не участваме. Ако сме във властта, това може и да се промени на няколко места. Но ако не сме във властта, местните избори ще бъдат решени между едни структури, които Радев се опитва да подкупи и да заплаши с Гешев, и едни структури, които ГЕРБ си държат по техните си методи, които са същите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

35

dolivo

28.05 2023 в 12:39

кака Корни не пази ли топло мястото на Резидента?

Тя слиза, той се качва и готово

Или не ще комунистически петна? Ми той е толкова лекьосан, че няма накъде, нали оттам изпълзя

924

34

Diogen

27.05 2023 в 21:21

100% менте. С новите технологии може да се имитира великолепно всеки глас. Тук в Щатите вече опаниха банковата сметка на един случаен нещастник.

9347

33

Анализи

27.05 2023 в 21:00

Ако искаме да се оправим без чистка няма да стане.

75

32

230 млрд баксов

27.05 2023 в 11:24

Нищо фатално няма, че са ги записали.
От записите се видя че са загрижени преди всичко за
България и трябва да вземат трудно решение за което са готови да платят политическата цена.

Накрая ДС може да останат с пръст в уста.

Даже мога да предложа на ПП нестандартно решение.
Следващия съвет без да влизат в роля, да си го запишат
и сами да го публикуват.

22548

31

dolivo

27.05 2023 в 09:29

абе тези събрания, как може ПП да са толкоз наивни, и да не допуснат, че се записва?

Всичко се записва.

И си чака удобния момент да се преекспонира.

Това е единствения им грях, наивността.

Ето, опитния шмекер Борисов, никога не излиза от роля. Само в частни разговори (с 200), и дори там го записваха.

Дано нещо читаво излезе като действия в посока правителство, щото Радев черпи с пълни шепи от учебниците по политманипулация на КГБ

1000

30

PaulPierce

27.05 2023 в 09:22

Кое точно е скандалното? Че Герб и ДПС са корумпирани, Радев е руска пионка овладяваща държавата, че без изчистване на службите, няма да има нормални избори, че ако не се съгласуват шефовете на ДАНС с чужди служби има вероятност да сложат кремълски агент. Кое?

17439

29

мнение от IP

27.05 2023 в 08:08

Специално на Mladen Nikoloff препоръчвам да чуе откъса, който коментира за маркетинговия враг. Защото съвсем не е казано това, което се тълкува. Смисълът е, че ГЕРБ не е единственото зло, а е на предна линия и зад него е злото ДПС, и т.н. Обаче функционалната неграмотност (четене без разбиране) се шири по нашите земи. Всичко, извадено извън контекста, може да се тълкува всякак. А това, което мен ме дразни в тези записи, е начинът на изразяване по принцип. Цинизмът не помага. Освен това стремежът да убедиш някого, че това е правилно решение чрез лека манипулация, също не ми допада.

8053

28

DARTH VADER

27.05 2023 в 00:21

Имайте търпение...
Войната дойде дюшеш за Боко...
Но войната ще свърши и веднага след това,Боко ще лежи...Дълго

11300

27

yoghurt

27.05 2023 в 00:07

Но, условието явно е да не се съди Борисов. Което впрочем ако махнат Гешев, и повдигнат обвинения на Пеевски, Божков, Доган, Цветан Василев и компатия за грабежа на Бъргария, не е толкова лошо условие.

Разбира се, когато човек разсъждава елементарно в запалянковски стил, ще си каже - защо е толкова спокойно на тия срещи! Не трябва ли да си викат и крещят?

Казвате, че не казвали достатъчно остри неща срещу ГЕРБ. Напротив, толкова директно си казват - че целта е да се ограничи влиянието на махията върху кметските избори, че целта е да се прекъсне достъпът на Герб до нечистоплътното влияние на обръчите, че аз сериозно се опасявам че ГЕРБазжиите ще се дръпнат и няма да искат правителство. Хората директно си излизат в конфронтация с тях и с Радев по най-важните точки. Чудно е колко холата са лесна плячка на неразумието си.

.

8053

26

DARTH VADER

27.05 2023 в 00:07

Запис на една вътрешнопартийна дискусия...В партиите -така се говори,добре че няма записи от съвещания на ГЕРБ и БСП...
Или,да пази аллах-на ДПС:)))

А защо никой не реагира на записа с Мишо Бирата ...Или онзи големият *бач ,как ги клати с 200...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки