БСП заговори за смесена избирателна система, вместо изцяло мажоритарна

OFFNews 29 ноември 2016 в 09:21 3066 3

БСП не смята да се съобрази изцяло с резултата от референдума, при който огромното мнозинство от българите се произнесе за мажоритарен избор на всичките 240 депутати.

Според анализите ни смесена избирателна система е най-добрият вариант за страната. Това заяви Вяра Емилова, новоизбран член на ИБ на столетната партия, в ефира на Канал 3.

„От една страната ще удовлетвори исканията на хората, от друга - ще осигури стабилност на институциите. Но това е само идея, която ще обсъдим с експерти и ще се вземе най-доброто решение”, каза още Вяра Емилова.

Според нея предложените промени в устава на БСП са много добри и посочи, че избора на председателя от всички членове, е висша форма на демокрация.

„Председателят трябва да е единствено зависим от членовете на партията, да ги чува и да води политиката, която искат хората”, каза още тя.

По повод идеята депутатите да имат до три мандата, Вяра Емилова е на мнение, че трябва да има приемственост и тези решения ще спомогнат за това. Според нея това е даване на път на младите хора, нова енергия, от която БСП има нужда. 

Тя коментира и идеята всеки един председател да има право на до два мандата.

„Това позволява да влизат нови лица и не мисля, че е болезнено. Ръководството не иска да се бетонира. Ще бъде полезно, както за структурите, така и в ръководството на партията. За 8 години, ако имаш амбиции и възможност, могат да се направят много неща за партията”, категорична е Емилова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки